Keloğlan Masalları: Gençlik Kupası

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Gençlik Kupası; Keloğlan, Kara ve Balkız bahçede domates toplarken bir taraftan da şakalaşıp eğlenirler. Daha sonra konu gençlik kupasına gelir. Keloğlan annesinin bu yarışmaya girmesine izin verip vermeyeceğini merak etmektedir. Çünkü arkadaşlarıyla bu yarışmaya katılıp büyük ödülü almak ister. Daha sonra annesi gelir. Keloğlan domates sepetini annesine götürürken ayağı taşa takılır ve düşer.

Annesi çok kızar. Keloğlan ve arkadaşları korkudan kaçarlar. Uzun ve Huysuz bir kütüğün üzerine oturmuş kara kara düşünürler. İkisininde karnı çok açtır. Nereden yemek bulacaklarını bilemezler. Açlıktan birbirleriyle didişirler. Derken Uzun bir anda bayılır. Huysuz o kadar üzülmüştür ki ilk yemek bulduklarında hepsini ona vereceğini söyler. Uzun bunu duyunca hemen kendine gelir. Bu arada yaklaşmakta olan birini duyarla ve hemen çalıların arkasına saklanırlar. Gelen Kara ve Keloğlandır. Konuşmalarını gizlice dinlerler. Az ileride Keloğlan ve Kara, Sinek ve arkadaşlarıyla karşılaşır. Sinek her zaman olduğu gibi yine onlara sataşır. Yarışmada hiç şansları olmadığını söyler. Birbirlerine meydan okurlar. Çalının arkasında onları dinleyen Huysuz büyük ödülün altın olduğunu düşünür ve yarışmaya katılmaya karar verir. Annesiyle konuşmak için pazara gelen Keloğlan annesinin tepkisinden korkmaktadır. Biraz yaklaşınca annesinin yaşlı bir amcayla konuşmalarını duyar. Annesi yarışma başvuruları bitmek üzere Keloğlanı nasıl yazdırabiliriz diye sormaktadır. Bunu duyan Keloğlan büyük bir sevinçle annesinin boynuna atlar. İkisi birden tezgahın üzerine düşerler. Domatesler yeniden dağılır. Başvuru yapmak için alana gelirler. Uzun ve Huysuz çocuk kılığına girip başvuru yaparlar. Yarışma beşer kişilik gruplardan oluştuğu için Sinek'in grubuna dahil olurlar.

Yarışma günü gelip seyirciler yerini alır. İlk yarışma halat çekmedir. Uzun ve Kara arasında olan yarışı Uzun kazanır. İkinci yarışma çuval yarışıdır. Bunu da Keloğlan'ın takımı kazanır. İpe tırmanma yarışını Sinek'in takımı, Kütüğün üzerinde yürüme yarışını Keloğlan'ın takımı kazanır. Durum eşitlenir. Son yarışma Sinek ve Keloğlan arasında yapılır. Sırtlarındaki küfelere arkadaşlarının yardımıyla domates doldurup engelleri aşarak bitiş yerine ulaşmaları gerekmektedir. Başbaşa geldikleri parkurun sonunda Keloğlan atak yapar. Keloğlan'ın kazanacağını anlayan Sinek hile yapar. Dizini incitmiş numarası yaparak Keloğlan'ı yanına çeker sonrada koşup yarışmayı bitirir. Sinek kuralları ihlal edip hile yaptığı için yarışmayı Keloğlan kazanır.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: