Keloğlan Masalları: Görünmezlik İksiri

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Görünmezlik İksiri, güneşli güzel bir günde Keloğlan tüm arkadaşlarını kendisinin hazırladığı sihirbazlık gösterisini izlemeleri için toplamıştır. Hepsi sabırsızlıkla beklerken sadece Sinek, Keloğlan'ın rezil olacağını umarak beklemektedir. Keloğlan sahneye çıkar. Sinek ve tayfası hariç bütün arkadaşları alkışlar. Sinek sürekli dalga geçmektedir. Keloğlan onu pek önemsemez ve gösterisine başlar. iki adet sepeti vardır. Biri yoktan var eder, diğeri var olanı yok eder. Kirpi Prenses'i yok etmek için uykusundan uyandırıp sepete koyar. Sihirli sözleri söyleyip kapağı açar. Fakat prenses yok olmamıştır. Sinek gülmeye başlar. Sihrin etkisini göstermesi için sihirli sözleri tekrar söyler. Prenses sepetin altındaki kapağı açıp diğer sepete geçer.

Keloğlan diğer sepeti açar fakat Prenses orada da yoktur. Prenses sepetten sepete geçip Keloğlan'la kafa bulur. Arkadaşları buna çok gülerler. Sinek ayağa kalkıp sepeti Keloğlan'ın başına geçirir. Keloğlan da onu kovalamaya başlar. Keloğlan başarısızlığına üzülürken Balkız da onu teselli etmeye çalışır. Keloğlan hiçbir şeyi beceremeyen işe yaramaz biri olduğunu düşünür. Diğer taraftan Bilgecan dede evinde görünmezlik iksiri üzerinde çalışmaktadır. Sonunda başarılı olur. Bu sırada Keloğlan gelir. Üzgün olduğunu görünce sebebini sorar. Keloğlan başından geçenleri anlatır. Daha sonra Bilgecan dede iksiri Keloğlana anlatır. Fakat içinde kötü bir his vardır. İksir kötü niyetli insanların eline geçip kötü şeylere sebep olur diye endişelenmektedir. İksiri yok etmeye karar verir. Kayıp terliklerini buluncaya kadar iksiri masanın üzerine koyar. Keloğlan iksiri alıp oradan uzaklaşır. Yolda giderken Kirpi Prenses'i görür. Ona iksirden bahseder. Yeni sihirbazlık gösterisinde kullanacağını söyler. Prenses iksiri gizli almasının hiçte doğru bir davranış olmadığını söyler. Bu sırada uzaktan Huysuz ve Uzun onları dinlemektedir. Huysuz iksiri ele geçirmek ister. Bu yüzden Keloğlanı kovalar. Tam yakalamışken Keloğlan iksiri Prenses' e atar fakat iksiri Prenses yerine Uzun yakalar. Keloğlan ve kirpiyi bağlarlar. Mutluluk içinde yapacakları soygunları düşünüp hayal kurarlar.

Uzun görünmez olursak birbirimizi nasıl göreceğiz diye sorunca Huysuz bir an duraksar. Keloğlan eğer kendileri çözerlerse ikinci bir kese olan görünürlük iksirini almalarına yardım edeceklerini söyler. Huysuz bunu kabul eder ve onları çözer. Keloğlan, Huysuz ve Uzun'u gösteri yaptığı alana getirir. İksiri sepete koyup sihirli sözleri söyleyince diğer iksirinde yanına geleceğini söyler. Huysuz başta tereddüt etse de bunu kabul eder. İksiri sepete koyar. Keloğlan sihirli sözleri söylerken kirpi sepetin altındaki kapağı açıp iksiri oradan alır. Kapak açılıp da iksirin yok olduğunu gören Huysuz Keloğlan'ın üzerine yürür. Keloğlan sepeti onun başına geçirir. Kirpi iksiri Keloğlan'a atar. Uzun onu yakalayacakken Keloğlan iksiri kendi üzerine döker ve görünmez olur. Keloğlan eline geçirdiği taş ve sopalarla onları bir güzel döver. Daha sonrada sepetleri başlarına geçirir. Haydutlar oradan can havliyle kaçarlar. Keloğlan, Bilgecan dedenin evine gelip olan biteni anlatır ve özür diler. Bilgecan dede onu affeder ve gösterisinde kullanması için bir tutam iksir verir.

Keloğlan gösterisini yeniden yapmak için arkadaşlarını toplar. Sihirli sözleri söyleyip Prenses'in üzerine iksir serper. Prenses bir anda ortadan kaybolur. Herkes gösteriye hayran kalır. Keloğlan sırada Sinek'i yok edeceğini söyleyince Sinek korkudan kaçar.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: