İstanbul Muhafızları: Kapalı Çarşı

İstanbul Muhafızları Çizgi Film Hikayeleri

İstanbul Muhafızları Elif, Zeynep, Mehmet ve Ali sessiz sinema oynarken çınar onları çağırır. Zaman kaybetmeden çınarın yanına gidip bu günkü görevimiz nedir diye sorarlar. Çınar Azmi ve Gürgen'in yine bir şeylerin peşinde olduğunu söyler.

Bu sırada Gürgen yeni projesi olan Kapalı Çarşı inşaatı üzerinde çalışmaktadır. Azmi biz neden yeni bir Kapalı Çarşı yapıyoruz İstanbul'da zaten tarihi bir Kapalı Çarşı var diye sorar. Gürgen sinirle o çarşının çatısını ele geçirip kendi çarşımın üzerine koyacağım böylece hiç kimse artık o çarşıya gitmez benim Kapalı Çarşıma gelirler der. Böylece intikamımı almış olurum der. Azmi ne intikamı diye sorar. Gürgen anlatmaya başlar. "Küçük bir çocukken Kapalı Çarşıda Muzaffer ustanın çırağı idim. Geçenlerde eski günleri yad etmek için Kapalı Çarşıya gittim. Fakat hiç bir şey çocukluğumdaki yerinde değildi. Ben de eski anılarımı mahvettikleri için Kapalı Çarşıya zarar vermeye yemin ettim" der. Azmi peki koca çarşının çatısını nasıl çalacağız diye sorunca Gürgen onu helikopterin yanına götürür. Çatıyı helikopterin ucundaki halatlarla kaldıracağız der.

Aynı saatlerde Çınar İstanbul Muhafızlarına Gürgen'in Kapalı Çarşıya zarar vereceğini anlatır. Bir an önce Kapalı Çarşıya gidip Gürgen ve Azmi'ye engel olun der. Çocuklar zaman kaybetmeden çarşıya gelirler. Zeynep tabletinden araştırdığı Kapalı Çarşı hakkındaki bilgileri arkadaşları ile paylaşır. Kapalı Çarşının yapımına 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet'in emri ile başlamıştır. Büyüklüğü 30700 metre karedir. Eskiden her sokağında belli mesleklerin dükkanları vardır. O sokaklar o mesleklerin isimleri ile anılırdı. Altıncılar, kilimciler, fesçiler... gibi. Bu sırada Zeynep tabletindeki bir uygulama sayesinde Gürgen'in helikopter ile geldiğini söyler.

Mehmet Gürgen'in çatıyı çalma niyetinde olduğunu tahmin eder. Zaman kaybetmeden çatıya çıkarlar. Çok geçmeden Gürgen ve Azmi helikopter ile gelirler. Aşağıya sarkıttıkları halatın çengelini çatıdaki halkaya takıp çekmeye başlarlar. Mehmet orada bulduğu demir bir sopayı çengele takıp kırmaya çalışır. Gücü yetmeyince dördü bir asılırlar. Gürgen çocukların işine taş koyduğunu görünce halattan aşağıya inmeye başlar. bu sırada çocuklar çengeli kırarlar. Gürgen kendini bir anda havada halatta sallanırken bulur. Hemen helikopterle oradan uzaklaşırlar. Bir süre sonra da helikopter düşer. Çocuklar yine Gürgen'i yendikleri için keyifle gülmeye başlarlar.

Birkaç İstanbul Muhafızları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki İstanbul Muhafızları'nın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.