Maşa ile Koca Ayı: Çözülmesi Zor Dava

Maşa ile Koca Ayı: Çözülmesi Zor Dava, Koca Ayı'nın yepyeni bir hobisi var! Çok istekli bir şekilde yapboz resimleri toplar. Maşa'nın, planlarını mafetmesi korkusuyla bir ağaç ev inşa eder. Maşa Koca Ayı'nın planlarını sürekli bozduğu için, Koca Ayı bir ağaç ev yapar. Yapboz eserini bu ağaç evde bitirmeyi planlar. Maşa bu sıralar hayranı olduğu Dedektif Sherlock Holmes hakkındaki hikayeleri okur. Bu hikayelerden bazılarını çözmeyi hayal eder ve kendisini suç sahnesinde bulur.

Maşa ile Koca Ayı Çizgi Film Hikayeleri

Koca Ayı evinde puzzle yapmaya karar verir. Çayını ve simitlerini hazırlayıp puzzle yapmaya koyulur. Fakat bir anda Maşa'nın geldiğini ve puzzle bozduğunu, her şeyi darmadağın ettiğini hayal eder. Bunun üzerine bir ağacın tepesine tahtalardan kendisine yer yapar. Tahtaları çakarken çekici eline vurur. Eve yara bandı almaya gittiğinde yanlışlıkla sağa sola çarpıp etrafı dağıtır. Maşa gelmeden puzzle alıp ağaçtaki yerine çıkar. Bu sırada Maşa domuzcuğun evinde dedektif Sharlok Holmes kitabı okumaktadır.

Domuzcukla birlikte kitabı okuyarak Koca ayının evine doğru gelir. Kitaptan fazlasıyla etkilenen Maşa keşke çözmemiz gereken bir dava olsaydı der. Bu sırada Koca Ayının darmadağın evini görüp dedektifçilik oynamaya başlar. Domuzcukla birlikte önce etrafta Koca Ayıyı ararlar. Bulamayınca Maşa dedektif kıyafetlerini giyip elindeki büyüteçle etrafı incelemeye başlar. Buz dolabının içini boş görünce bu çözülmesi zor bir dava der. Delilleri takip ederek dışarıya çıkarlar. Tepenin başındaki eski terk edimiş ambulansa kadar giderler. Ambulansın içinde kurtlar ziyafet çekmektedir. Maşa kapıyı açıp eller yukarı der. Kurtlara Koca Ayıyı ne yaptınız diye sorar. Kurtlar ormanda dolaşırken Koca Ayının evinin kapısının açık olduğunu, sadece içeriye girip dolaptaki yemekleri aldıklarını anlatırlar. Bu sefer tavşandan şüphelenen Maşa ona bildiklerini anlatmasını söyler. Tavşan bahçede havuç toplarken ağaçtan bir tahta sandık düştüğünü sonra Koca Ayının koşarak eve doğru gittiğini anlatır. Maşa kafasını yukarıya kaldırınca ağacın tepesinde Koca Ayının yalnız kalmak için yaptığı yeri görür. Hayvanların yardımıyla ağaca tırmanır.

Bu sırada Koca Ayı puzzle ın son parçasını yerleştirmektedir. Tam bitirdiği sırada Maşa karşısına çıkıp buldum seni diye bağırır. Bir anda korkan Koca Ayının elindeki puzzle yerlere saçılır. Kensisi de semaveri ile birlikte aşağıya düşer. Bir süre sonra Koca Ayı evinde dinlenirken Maşa ve domuzcuk da yerde puzzle çözerler. Maşa'nın çok kolay bir şekilde puzzle yapması Koca Ayıyı kızdırır.

Benzer Birkaç Maşa ile Koca Ayı Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Maşa ile Koca Ayı" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: