İstanbul Muhafızları: Kız Kulesi

İstanbul Muhafızları Çizgi Film Hikayeleri

İstanbul Muhafızları güneşli bir günde çınarın yanında toplanıp uzaktan kumandalı maket uçakları ile yarış yaparlar. Yarışı Ali kazanır. Elif duruma biraz kızar. Çocuklar kendi aralarında eğlenirken yeni bir görev için çınar sinyal gönderip yanına çağırır. Dört arkadaş zaman kaybetmeden çınarın yanına giderler. Çınar yine Gürgen'in bir işler peşinde olduğunu, bununla ilgili sinyaller aldığını söyler.

Bu sırada Gürgen cam bir fanusun içinde Kız Kulesi maketini Azmi'ye gösterir. Azmi maketi eline alıp bakmak ister. Sakarlığı meşhur olan Azmi fanusu elinden düşürüp kırar. Çok sinirlenen Gürgen fanusu Azmi'ye yeniden tamir ettirir. Azmi kırılan parçaları yapıştırıp Gürgen'e verirken bugünkü hedefimiz neresi diye sorar. Gürgen bugün Kız Kulesi'ne saldıracağız, onu küçültüp bu fanusun içinde bir süs eşyası gibi saklayacağım der. Azmi Gürgen'in neden orayı seçtiğini merak eder. "Gürgen birkaç gün önce bir fotoğraf yarışmasına katılmıştır. Yarışmada ilk üçe gireceğine inanmaktadır. Fakat dereceye bile girememiştir. Yarışmayı kazanan ilk üç fotoğraf Kız Kulesi temalı fotoğraflardır. Gürgen o gün Kız Kulesi'ni ortadan kaldırmaya karar vermiştir." Azmi hala Kız Kulesi'ni nasıl bu küçük fanusa sığdıracaklarını merak etmektedir. Gürgen onunla ilgili bir planım elbette var derve yeni icadı için işe koyulur. Büyük uğraşlar sonucunda cisimleri küçülten bir makine yapar.

Gürgen planları üzerinde çalışa dursun çınar da çocuklara onun boğazın simgesi olan Kız Kulesi'ne saldıracağını söyler. Kız Kulesi Üsküdar'da bulunan son Bizans dönemi eserlerindendir. Çocuklar zaman kaybetmeden Kız Kulesi'nin olduğu yere giderler. Bu sırada Azmi ve Gürgen çoktan gelmiştir. Kız Kulesi'ni küçültmeden önce onunla son bir öz çekim yapmak isterler. İki kafadar fotoğraf çekerken çocuklar gelirler. Gürgen yine işine engel olacakları için çok sinirlenir. Çocuklara ellerindeki küçültme makinesini gösterip Kız Kulesi'ne veda edin der. Tam kuleyi küçültmek üzere makineyi çalıştıracağı sırada çocuklar maket uçaklarını onların üzerine doğru sürerler. Gürgen ve Azmi maket uçakları da küçültüp kurtulmak isterler. Ellerindeki makineleri uçaklara doğru çevirirler. Fakat uçaklardan biri üzerlerine doğru hızla gelince bir anda şaşırıp birbirlerini küçültürler. İki küçük parmak adama dönen Gürgen ve Azmi neye uğradıklarını şaşırırlar. Gürgen sinirle Azmi'yi kovalamaya başlar. Çocuklar bu görevi de başarıyla tamamlamanın verdiği mutlulukla çınarın yanına dönerler.

Birkaç İstanbul Muhafızları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki İstanbul Muhafızları'nın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.