İstanbul Muhafızları: Kariye Müzesi

İstanbul Muhafızları Çizgi Film Hikayeleri

İstanbul Muhafızları: Kariye Müzesi; Zeynep arkadaşları Mehmet, Ali ve Elif'e bilgisayarda bazı programların nasıl kullanıldığına dair ders vermektedir. Bilgisayar kullanmak diğerleri için pek de kolay değildir. Zeynep bu işin uzmanı olmuştur. Hatta arada arkadaşlarına bununla ilgili şakalar yapar. Ali'nin bilgisayarını kendi tableti ile kontrol edip kapanmasını sağlar. Ali ve diğerleri bu işe çok şaşırırlar fakat çok geçmeden bunun Zeynep'in işi olduğunu anlarlar. Çocuklar kendi aralarında eğlene dursun bu sırada çınar sinyal gönderip onları yanına çağırır. Çocuklar hemen çınarın yanına gidip neler olduğunu sorarlar. Çınar Gürgen yine bir şeylerin peşinde bununla ilgili sinyaller alıyorum der.

Gürgen yine her zamanki gibi yeni bir saldırı için plan yapmaktadır. Yeni icadı olan ışınlama makinesi üzerinde çalışırken sağ kolu Azmi'den yardım ister. Azmi onu duymaz bile çünkü elindeki tabletten oyun oynamaktadır. Bu durum Gürgen'i bir hayli sinirlendirir. Azmi'nin elinden tableti alır. Azmi bu gün nereye saldıracağız patron diye sorar. Gürgen Kariye Müzesi diye cevap verip sebebini anlatır. "Geçen gün okulda Gürgen arkadaşı Hasan'a cumartesi günü Türkiye'ye dünyaca ünlü bir astronotun geleceğini, söyleşi sonrası bir kişiye astronot kostümü hediye edeceğini anlatır. Cumartesi günü mutlaka o programa gitmesi gerektiğini söyler. Bu sırada öğretmeni cumartesi Kariye Müzesi'ne bir gezi düzenleneceğini herkesin katılması gerektiğini söyler. Bunu duyan Gürgen çok sinirlenip Kariye Müzesini ortadan kaldırmaya karar verir."

Gürgen yeni planı üzerinde çalışa dursun çınar çocuklara Gürgen'in Edirne Kapıdaki 1500 yıllık Kariye Müzesi'ne saldıracağını söyler. İstanbul Muhafızları zaman kaybetmeden yola çıkarlar. Metroya binip Kariye Müzesi'ne doğru giderler. Yolda Zeynep müze hakkında yaptığı araştırmayı arkadaşlarına okur. "Kariye Müzesi İstanbul'un fethinden sonra camii olarak kullanılmıştır. Duvarları korunup resimler kapatılmıştır. Binaya bir mihrak ile minare eklenmiştir. İçi İstanbul'daki en süslü eserlerden biridir.sonraki zamanlarda büyük bir çalışma ile duvar resimleri tekrar ortaya çıkartılmıştır.

İstanbul'da Topkapı Sarayı ve Ayasofya Müzesi'nden sonra en çok ziyaret edilen yer Kariye Müzesi'dir." Çocuklar Kariye Müzesi'ne geldiğinde Gürgen ve Azmi çoktan gelip hazırlıklarına başlamışlardır. Müzenin çevresine ışınlama cihazını yerleştirip makineyi kontrol etmek için bilgisayarın başına geçer. Çocuklar geldiğinde Gürgen cihazı çalıştırmıştır. Zeynep hemen tabletinden Gürgen'in bilgisayarına bağlanıp kendisi kontrol eder. Cihazın yönünü Gürgen'e doğru çevirip çalıştırır. Gürgen bir anda kopyalanıp iki tane oluverir. İki Gürgen kendi aralarında ben gerçek Gürgen'im diye tartışırken çocuklar bir görevi daha başarıyla tamamlayıp çınarın yanına dönerler.

Birkaç İstanbul Muhafızları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki İstanbul Muhafızları'nın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.