İstanbul Muhafızları: Adile Sultan Kasrı

İstanbul Muhafızları Çizgi Film Hikayeleri

İstanbul Muhafızları bütün çocukların severek oynadığı bir oyun olan "yağ satarım bal satarım" oynarken çınar sinyalini gönderip onları yanına çağırır. Çocuklar merakla çınarın yanına gidip yeni görevlerini sorarlar. Çınar Gürgen'in yine bir şeylerin peşinde olduğunu bununla ilgili sinyaller aldığını söyler.

Bu sırada Gürgen harıl harıl yeni planı üzerinde çalışmaktadır. Yardımcısı Azmi bugün nereye saldıracağız diye sorar. Gürgen Adile Sultan Kasrı diye cevap verir. Hava çok güzel olduğu için Azmi bugün biryerlere saldırmak yerine piknik yapmak istemektedir. Zaten çok gergin olan Gürgen iyice sinirlenir. Adile Sultan Kasrı'na saldırmak için özel bir nedeni vardır ve onu Azmi'ye anlatır. "Okulun son günü Gürgen karnesini almıştır. Diğer dersleri iyi olan Gürgen'in sadece tarih dersi zayıftır. Bu da onun canını sıkar. Öğretmeni ertesi gün bütün sınıfı Adile Sultan Sarayı'na yemeğe davet eder. Yeme içme sınırsız ve ücretsizdir. Ertesi gün Gürgen Adile Sultan Sarayı yerine yanlışlıkla Adile Sultan Kasrı'na gider. Bedava diye ne varsa yer içer. Sonrasında kabarık bir hesap gelir. Gürgen yanlış yere geldiğini fark eder fakat iş işten geçmiştir. O an çok sinirlenip Adile Sultan Kasrı'na zarar vermeyi kafasına koyar" Zaman kaybetmeden Azmi'yi dinamit lokumu almaya gönderir.

Çınar çocuklara Gürgen'in Adile Sultan Kasrı'na saldırmak üzere olduğunu söyler. Bir çok insanın Adile Sultan Kasrı ile Adile Sultan Sarayı'nın aynı yer olduğunu düşündüğünü söyler. Zeynep tabletten bu yer ile ilgili bilgiler okumak ister fakat tabletini evde unuttuğunu farkeder. Arkadaşlarına eve gidip hemen tableti getireceğini söyler. Zeynep koşa koşa eve giderken yolda Azmi'yi görür. Ona ne aradığını sorar. Azmi dinamit lokumu arıyorum ama bir türlü bulamadım der. Zeynep Gürgen'in planını anlayıp sen burada bekle ben sana yardım ederim deyip arkadaşlarının yanına döner. Onlara Gürgen'in planını anlatır. İstanbul Muhafızları Azmi'ye dinamit görünümlü gerçek lokum verip gönderirler. Azmi Gürgen'in yanına gider. Tüm hazırlıklarını yapıp Saldıracakları yere giderler. Adile Sultan Kasrı'na gelir gelmez dinamitleri duvarlara yerleştirirler. Birilerinin geldiğini duyunca yanlarında getirdikleri bal peteğini üzerlerine sürüp bal mumu heykel gibi dikilirler. Bu sırada çocuklar da Adile Sultan Kasrı'na gelirler.

Zeynep burası hakkında bilgiler verir. "Adile Sultan Kasrı 1853 yılında Sultan Abdülaziz tarafından kızı Adile Sultan için yaptırılmıştır. Ünlü Hababam Sınıfı filmleri burada çekilmiştir. Alt katında ise Hababam Sınıfı müzesi bulunmaktadır." Üst kattaki büyük salona gittiklerinde Azmi ve Gürgen'i bal mumu heykeli olarak görüp durumu anlarlar. Zeynep gidip camı açar. Balın kokusunu alan bir grup arı gelip Azmi ve Gürgen'i kovalamaya başlar. Can havliyle kaçan iki haydut bahçeye çıkar. İyice sinirlenen Gürgen elindeki uzaktan kumanda ile dinamitleri patlatmaya karar verir. Kumandanın düğmesine basar fakat hiçbir şey olmaz. Gürgen neden patlamadı diye düşünürken İstanbul Muhafızları dinamit şeklindeki gerçek lokumları yiyerek gelirler. Gürgen onların dinamit olmadığını görünce Azmi'ye çok kızar. Çocuklar bir görevi daha başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşar.

Birkaç İstanbul Muhafızları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki İstanbul Muhafızları'nın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.