İstanbul Muhafızları: Galata Kulesi

İstanbul Muhafızları Çizgi Film Hikayeleri

İstanbul Muhafızları İstanbul'u kötülüklerden korumakla görevli dört arkadaş Elif, Mehmet, Zeynep ve Ali ulu çınarın gölgesinde istop oynayıp eğlenirken Ulu Çınar onlara bir sinyal gönderip yeni görevleri için yanına çağırır. Dört arkadaş zaman kaybetmeden çınarın yanına giderler. Bugünkü görevlerini çok merak etmektedirler. Çınar Gürgen ve Azmi'nin yine bir işlerin peşinde olduğunu çocuklara bildirir.

Bu sırada Gürgen yeni planı üzerinde çalışmaktadır. Azmi bu günkü hedefimiz neresi diye sorunca Gürgen Galata Kulesi diye cevap verir. Daha sonra neden orayı seçtiğini Azmi'ye anlatır. "Bir gün arkadaşı Hasan'la yolda yürürken ona dünyada uçan ilk insanın kendisi olduğunu söyler. Hasan dünyada uçan ilk insan sen değil Hezarfen Ahmet Çelebi'dir der. Hezarfen kendi yaptığı kanatlarla Galata Kulesi'nden Üsküdar'a kadar uçmayı başarıp tarihe geçmiş bir insandır der. Bunun üzerine Gürgen Galata Kulesi'ni ortadan kaldırıp, ilk uçan insan kendisi olarak tarihe geçmeyi planlar. Bu sayede bir türlü geçemediği tarih dersinden de geçebileceğine inanır."

Zaman kaybetmeden Gürgen ve Azmi soluğu Galata Kulesi'nde alırlar. Kulenin dört bir yanına Gürgen'in yaptığı roketleri yerleştirirler. Bir roketi de yedek olarak ayrı bir yere koyarlar. Amaçları Galata Kulesi'ni bir füze gibi uzaya fırlatmaktır. Bütün hazırlıkları yaptıktan sonra Gürgen daha önce hiç çıkmadığı Galata Kulesi'ne bir kez çıkıp etrafı izlemek ister. Azmi ile birlikte kuleden etrafı izlerken İstanbul Muhafızları gelirler. Zeynep tabletinden Galata Kulesi ile bilgileri okuyup arkadaşları ile paylaşır. "Galata Kulesi dünyanın en eski kulelerinden biridir ve yüksekliği 70 metredir." der. Gürgen ve Azmi çocukların geldiğini görünce merdivenlerden aşağıya kaçarlar. Bu sırada çocuklar onları yakalamak için asansörle yukarıya çıkarlar. Çocuklar onların yukarıda olmadığını görünce bu kez merdivenlerden aşağıya inerler. Bu sefer de Gürgen ve Azmi asansörle yukarıya çıkarlar. Bu işin böyle çözülemeyeceğini anlayan Mehmet ikiye ayrılalım, iki kişi merdivenle iki kişi asansörle çıksın der. Mehmet'in planını anlayan Gürgen işi sağlama alıp bellerine kalın ip bağlayıp kuleden aşağıya inerler. İner inmez roketlerin zaman ayarını yapıp köşeden izlemeye koyulurlar.

Çocuklar tekrar aşağıya indiğinde roketlerin patlamak üzere olduğunu fark ederler. Zaman ayarlı roketleri duyurdurmak için dörde ayrılıp her birini kendi yöntemleri ile durdurmayı başarırlar. Son yedek roketin yanında kendileri izleyen azmi ve Gürgen'i görüp sıra onları yakalamaya geldi derler. Zeynep tableti ile son roketi kontrol edip ateşler. Havalanan roket Azmi ve Gürgen'le birlikte gökyüzüne doğru yola çıkar. Gürgen uçarken dünyada uçmayı başaran ikinci insan ben oldum diye düşünür fakat bu durumdan hiç memnun olmaz. Çocuklar bir işi daha başarmanın mutluluğu ile çınarın yanına dönerler.

Birkaç İstanbul Muhafızları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki İstanbul Muhafızları'nın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.