İstanbul Muhafızları: Emirgan Korusu

İstanbul Muhafızları Çizgi Film Hikayeleri

İstanbul Muhafızları: Emirgan Korusu, İstanbul'u korumakla görevli dört arkadaş Elif, Zeynep, Ali ve Mehmet çınarın gölgesinde birbirlerine bilmece sorup eğlenirken çınar onları acil bir durum için yanına çağırır. Çocuklar çınarın yanına gidip neler olduğunun sorarlar. "Çınar Gürgen Ve Azmi yine bir şeylerin peşinde, bununla ilgili sinyaller alıyorum" der.

Bu sırada Gürgen kendisi için bir koru inşa etmeye karar vermiş, bununla ilgili çizimler yapmaya başlamıştır. Bu fikrini daha önce arkadaşı Hasan ile paylaştığında Hasan ona İstanbul'un en büyük ve en önemli korusunun Emirgan Korusu olduğunu söylemiştir. Bunu duyan Gürgen benim korum ondan daha büyük olmalı diye düşünüp Emirgan Korusundaki laleleri yok etmeye karar vermiştir. Yardımcısı Azmi bu fikri duyunca kendisi için de küçük bir bahçe istemiş fakat Gürgen bunu kabul etmeyip onu yanından kovmuştur. Zavallı Azmi buna çok üzülüp köyüne dönmeye karar verir. Yalnız kalan Gürgen pişman olup üzülmeye başlar. Azmi'yi nasıl geri getirebilirim diye düşünüp onun için de bir bahçe yapmaya karar verir.

İstanbul Muhafızları çınardan Gürgen'in Emirgan Korusuna saldıracağı bilgisini alırlar. Hemen temkinli olup Gürgen'in harekete geçeceği anı beklemeye başlarlar. Zeynep'in tabletine sinyal gelir gelmez hemen Emirgan Korusuna giderler. Zeynep önce arkadaşlarını koru hakkında bilgilendirir. "Emirgan Korusu İstanbul boğazının kıyısında kocaman bir alanda yer alır. İçerisinde Sarı Köşk, Beyaz Köşk ve Pembe Köşk vardır. Ayrıca rengarenk laleler ve harika bir göl bulunmaktadır." Çocuklar koruda Gürgen'i ararken Gürgen bütün laleleri toplayıp kamyonetine yüklemektedir. Amacı Azmi'ye sürpriz yapmaktır. Çocuklar kendisini fark edince kamyonetine binip kaçmaya başlar. Çocuklar kestirme yoldan onu takip ederler.

Kamyonet yolda ufak bir kaza yapar. Öndeki arabaya çarpınca Gürgen kamyonetten iner. Çocuklar fırsattan istifade arkadaki lale dolu olan kutuları içinde soğan dolu olan kutularla değiştirirler. Gürgen hiç bir şeyden habersiz tekrar yola koyulur. Soluğu Azmi'nin köyünde alır. Azmi Gürgen'i görünce çok sevinir. Gürgen arkadaşına kamyonetin arkasında bir sürpriz olduğunu söyler. Sana yapacağım bahçe için lale getirdim der. Azmi heyecanla kutuları açar fakat lele yerine soğanları görür. Gürgen gördükleri karşısında şaşkına dönüp, yine o çocuklar işime engel oldular diye bağırır. İstanbul Muhafızları kurtardıkları laleleri tekrar korunun bahçesine dikerler. Bir görevi daha başarıyla tamamlamanın verdiği mutlulukla çınarın yanına dönerler.

Birkaç İstanbul Muhafızları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki İstanbul Muhafızları'nın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.