İstanbul Muhafızları: Ayasofya

İstanbul Muhafızları: Ayasofya bölümünde İstanbul'un tarihi yapısını korumayı kendilerine görev edinmiş dört arkadaş çınarın gölgesinde ödevlerini yapmaktadırlar. Hepsi ödevini bitirir fakat Ali başını okuduğu kitaptan bir türlü kaldıramaz. Arkadaşları onun bu kadar heyecanla ne okuduğunu merak eder. Ali İstanbul'un tarihi ile ilgili bir kitap okuduğunu söyler. Bu sırada yeni bir görev için çınar onları yanına çağırır. Çocuklar zaman kaybetmeden çınarın yanına giderler. Çınar Gürgen'in yine bir şeylerin peşinde olduğunu, bununla ilgili sinyaller aldığını söyler.

İstanbul Muhafızları Çizgi Film Hikayeleri

Bu sırada Gürgen yeni planını Azmi'ye anlatmaktadır. Zavallı saf olan Azmi planı bir türlü anlayamaz. Gürgen iyice sinirlenip tekrar anlatır. Yeni hedeflerinin Ayasofya olduğunu söyler. Azmi neden orayı seçtin patron diye sorar. Gürgen tarih sınavında Ayasofya ile ilgili bir soruya yanlış cevap verdiği için tarih dersinden geçemediğini, bu yüzden astronot olma hayallerini yine ertelemek zorunda olduğunu söyler. Bu yüzden Ayasofya'yı mavi renge boyayıp ona zarar vermek istediğini söyler.

Gürgen Ayasofya'ya doğru yola çıka dursun İstanbul Muhafızları'nda çınardan oraya saldıracağı bilgisini alıp zaman kaybetmeden oraya doğru yola çıkarlar. Gürgen insanlar içeriye girmesin diye Ayasofya'nın kapısına güvenlik şeridi çekip boya yapmak için duvara iskele kurar. Her şey hazır olunca Azmi'den boyaları ister. Azmi yanında sadece sulu boya getirmiştir. Gürgen bunu görünce iyice sinirlenip Azmi'yi kovalamaya başlar. Bu sırada İstanbul Muhafızları da Ayasofya Müzesi'ne gelirler. Çocuklar kapıdaki güvenlik şeridini görünce bunun Gürgen'in işi olabileceğini düşünüp içeriye girerler. Zeynep tabletinden Ayasofya hakkındaki bilgileri okur. "Ayasofya dünyanın en eski ve büyük ibadethanelerinden biridir. Yapımında 10.000 tane işçi çalışmıştır ve 4 yılda tamamlanmıştır. İstanbul'un fethinden sonra camiye çevrilmiş 1935 yılında ise müzeye çevrilmiştir. Çökme tehlikesi geçirdiği zamanlarda Mimar Sinan çevresine ek yapılar inşaa etmiştir."

Bilgileri aldıktan sonra müzenin bahçesinde Azmi ve Gürgeni aramaya başlarlar. Duvara kurulmuş olan iskeleyi görünce gerçekten restorasyon çalışması var zannederler. İskeledekileri de gerçek işçi zannederler. Azmi ve Gürgen'i aramaya devam ederler. Bu sırada Mehmet bir şeylerden şüphelenir ve şüphesi doğru çıkar. İskelenin tepesindekilerin onlar olduğunu anlayınca gidip iskeleyi sallamaya başlarlar. İskele olduğu yerde yıkılır. Bu sırada Azmi ve Gürgen B planına geçip sırtlarına bağladıkları roketler ile havalanırlar. Çocuklar onları nasıl yakalarız diye düşünürken Elif yerden aldığı tahta parçasını Azmi'ye fırlatır. Dengesini kaybeden Azmi Gürgen'den tutunur. Yanlışlıkla Gürgen'in üzerindeki fırlatma kolunu çeker. İki şaşkın haydut gökyüzüne doğru uçuşa geçer. Çocuklar bir görevi daha başarıyla tamamlayıp çınarın yanına dönerler.

Birkaç İstanbul Muhafızları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki İstanbul Muhafızları'nın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.