İstanbul Muhafızları: Büyük Han

İstanbul Muhafızları Çizgi Film Hikayeleri

İstanbul Muhafızları kendi domateslerini yetiştirmek için çınarın dibine domates ekmeye karar verirler. Toprağı kazıp tohumları atarlar. Üzerini sulayıp yakında büyüyecek olan domatesleri için heyecanlanırlar. Onlar toprakla uğraşırken çınar bir anda sinyallerini gönderip çocukları yanına çağırır. Çınarın yanına giden çocuklar Gürgen'den bir haber var mı? diye sorarlar. Çünkü bir hafta boyunca Gürgen ortalarda görünmemiş herhangi bir yerlere saldırmamıştır. Çınar henüz bir haber yok der.

Bu sırada Gürgen atolyesinde nereye saldırsam acaba diye düşünüp durmaktadır. Bir hafta boyunca boş durdum bir yerlere saldırmalıyım deyip hafızasını yoklar. Aklına öğretmeninin bahsettiği Büyük Han gelir. Öğretmeni İstanbul için çok önemli tarihi Büyük Han'dan bahsedince Gürgen orayı gezmeye gitmiştir. Gitmişken oradaki dükkanlardan birinde işe başlamıştır. İş yeri sahibi Gürgen'i çok çalıştırıp izin vermeyince Gürgen sinirlenip orayı ortadan kaldırmaya karar verir. Çocuklar çınara domates tarlalarından bahsedeken tehlike sireni çalmaya başlar. Bu Gürgen yeni bir saldırı hazırlığında anlamına gelmektedir. Çınar Gürgen'in Büyük Han'a doğru yola çıktığını söyler. Çocuklar zaman kaybetmeden yola koyulurlar.

Gürgen kendi icadı olan küçük boy bir dozerle Han'a doğru gider. İnsanları korkutmamak için dozeri lambalarla süslerler. Han'ın içindeki eski çalıştığı dükkanın önüne gelip dükkanla birlikte bütün Han'ı dozeriyle yıkmak ister. Bu sırada İstanbul Muhafızları da Büyük Han'a gelirler. Zeynep herzamanki gibi tabletinden araştırma yapıp bilgileri arkadaşlarıyla paylaşır. "Büyük Han İstanbul'un en eski hanlarından biridir. Hanlar ticaret yapan kervanların konaklayıp dinlenecekleri yerlerdir. Tıpkı günümüzdeki oteller gibi. Daha sonraki zamanlarda hanlar içinde dükkanlar olan ticaret yerlerine dönüşmüştür." Çocuklar handan gelen sesleri duyunca içeriye girip saklanırlar. Gürgen küçük dozeri ile sütunlardan birini devirir.

Çocuklar onu nasıl durdurabiliriz diye düşünürken Zeynep'in aklına bir fikir gelir. Planını arkadaşlarına anlatır. Elif arkadan gizlice gelip dozerin arkasındaki benzin deposuna hortum takar. Mehmet ise hortumla bütün benzini boşaltır. Dozeri bir anda duran Gürgen önce ne olduğunu anlamaz. Benzinin bittiğini görünce suçu Azmi'ye bulur. Daha sonra iki kafadar benzin almak için oradan uzaklaşırlar. Geri geldiklerinde çocuklar onlara bir sürpriz hazırlamıştır. Çocuklar dozerin benzinini yeniden doldurup içine binerler. Gürgen onları kendi dozerinde görünce sinirlenir. Çocuklar bu dozeri artık bizim domates tarlasında kullanacağız derler. Daha sonrada Azmi ve Gürgen'i dozerin önüne katıp kovalamaya başlarlar.

Birkaç İstanbul Muhafızları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki İstanbul Muhafızları'nın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.