İstanbul Muhafızları: Çemberlitaş

İstanbul Muhafızları Çizgi Film Hikayeleri

İstanbul Muhafızları Mehmet ve Elif çınarın gölgesinde çamurdan vazo yaparken Zeynep ve Ali de Zeynep'in Karadenizlilerden görüp etkilendiği bir icadı yapmaya çalışmaktadırlar. Bu icat bir nevi basit bir teleferiktir. Tamam olunca teleferiğe binip yukardan Mehmet ve Elif'e el sallarlar. Bu esnada çınar sinyallerini gönderip onları yanına çağırır. Çocuklar merakla gidip neler olduğunu sorarlar. Çınar Gürgen yine bir işler peşinde bununla ilgili sinyaller alıyorum der.

Azmi Gürgen'in atolyesine gelip onu orada göremeyince aramaya başlar. Bir köşede duran çadırı görüp içine bakar. Gürgen orada bir şeyler yapmaktadır. İşi bitince ne yaptığını Azmi'ye gösterir. Gürgen çadırın içinde kendi astronot kıyafetli heykelini yapmıştır. Bu heykeli en çok yakışacak yere koyacağını söyleyip, geçen gün okulda öğretmenin anlattıklarını hatırlar. "Bizans İmparatoru 1. Konstantin için İstanbul'a bir sütun yaptırılmıştır. Bu sütunun üzerine imparatorun heykeli koyulmuştur. Daha sonraları o sütunun üzerine şehre sahip olan büyük hükümdarların heykelleri inşaa edilmiştir. Fakat günümüzde üzerinde herhangi bir heykel bulunmamaktadır. Bu sütun Çemberlitaş sütunudur." İşte bu yüzden Gürgen heykelini Çemberlitaş'ın üzerine koymak ister. Heykelini kendi icadı olan vinçle Çemberlitaş'a götürür.

Bu sırada çınar çocuklara Gürgen'in Çemberlitaş'a doğru yola çıktığını söyler. Çocuklar gerekli malzemeleri yanlarına alıp yola çıkarlar. Çemberlitaş sütununun yanına geldiklerinde çoktan Gürgen heykelini sütunun üzerine dikmiştir. Zeynep hemen tabletinden burayla ilgili bilgileri arkadaşlarına aktarır. Bu sütun M.S 330 yılında Bizans İmparatoru adına dikilmiştir. Daha sonraki yıllarda bazı hükümdarlar güçlerini belli etmek için üzerine heykellerini diktirmişlerdir. Çocuklar hemen mahalleye dönüp Zeynep'in teleferiğini getirirler.

Gürgen ve Azmi eve gidip televizyonu açarlar. Heykelle ilgili bir haber varmı diye bakarlar. Haberlerde Gürgen'in heykeli vardır. Gürgen keyifle izlerken yanı başında İstanbul Muhafızlarını görüp heykelini yıkmalarından korkar. Hemen vinçe binip yeniden Çemberlitaş'a giderler. Orada çocuklarla karşılaşırlar. Ali ve Mehmet Gürgen'i oyalarken Zeynep ve Elif teleferik ile sütunun tepesine ulaşırlar. Elif elindeki çekiç ile heykeli kırmaya başlar. Gürgen aşağıdan yapma etme dese de ona ders vermek için heykeli kundaktaki bebek heykeline çevirirler. Gürgen Azmi'ye vinçimi getir diye bağırır. Azmi vinçi sürmeye başlar ama durdurmayı bilmediği için duvara çarpar. Gürgen heykelinden sonra vinçinin de mahvolduğunu görünce çıldırır. Çocuklar bir görevi daha tamamlayıp çınarın yanına dönerler.

Birkaç İstanbul Muhafızları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki İstanbul Muhafızları'nın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.