İstanbul Muhafızları: Tophane-i Amire

İstanbul Muhafızları Çizgi Film Hikayeleri

İstanbul Muhafızları: Tophane-i Amire; Elif, Mehmet, Zeynep ve Ali topu en yükseğe atma oyunu oynarken çınar onları yanına çağırır. Çınar çocuklara yeni göreve hazır mısınız diye sorup yeni görevlerini anlatır. Bu kez Gürgen futbola merak sarmış bununla ilgili planlarına başlamıştır.

Bu sırada Gürgen atölyesinde yeni planları üzerinde çalışırken Azmi bu seferki hedefimiz neresi diye sorar. Gürgen Tophane-i Amire der ve sebebini anlatır. "Bir kaç gün önce okulda öğretmeni Gürgen'i sözlüye kaldırıp Tophane-i Amire kim tarafından hangi amaçla yaptırılmıştır diye sorar. Gürgen sorunun cevabını bilmediği için o anda başka bir şey uydurur. Öğretmen kendisine kızınca Tophane-i Amire'yi futbol topu fabrikasına çevirmeyi kafasına koyar" Azmi ve Gürgen zaman kaybetmeden günümüzde sanat merkezi olarak kullanılan Tophane-i Amire'ye giderler. Yanlarında küçük bir top fırlatma makinesi ve futbol topları götürürler.

Gürgen kendi icadı olan cisimleri büyüten makine ile top makinesini büyütüp topları yakınlarda bulunan Beşiktaş stadına fırlatmak istemektedir. Bu sırada İstanbul Muhafızları'da gelmiş ileriden onları izlemektedir.

Zeynep buranın Fatih Sultan Mehmet tarafından savaş topu döktürmek için yapıldığını arkadaşlarına söyler. Daha sonra hep birlikte Mehmet'in planını uygulamaya geçerler. Azmi ve Gürgen içeriye girmeden önce kendileri girip iki tarafa sis makinesi yerleştirip sütunlara tırmanırlar. Gürgen içeriye gelip küçük top fırlatma makinesini yeni icadı ile büyütür. İçine bir futbol topu yerleştirip ateşler. İki kafadar kulaklarını kapatıp topun patlamasını beklerler. Bu sırada çocuklar yukarıdan aşağıya sarkıp makinenin içindeki topu çıkarıp içine bir balon yerleştirirler. Top patlayınca içinden top yerine balon çıktığını gören Gürgen Azmi'ye kızar. Sonra yine aynı şekilde topu terleştirirler fakat top yerine yine balon çıkar.

Bir süre sonra çocuklar sis makinelerini çalıştırıp etrafı sisle kaplarlar. Ortalık göz gözü görmeyince Azmi ve Gürgen'i yakalayıp havan topunun içine yerleştirirler. Ali topu ateşleyip iki kafadarı fırlatır. Bir görevi daha başarıyla tamamlayıp çınarın yanına dönerler.

Birkaç İstanbul Muhafızları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki İstanbul Muhafızları'nın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.