Arı Maya: Kraliçe'nin Habercisi (Küçük Haberci Arı Maya Hikayesi)

Arı Maya: Kraliçe'nin Habercisi (Küçük Haberci Arı Maya Hikayesi) - Arı Maya çiçeklerle oyun oynarken Willy onu çağırır. Willy biraz telaşlıdır. Arı Maya neler olduğunu sorduğunda, bir mantarın altına saklanırlar ve burada daha güvende olduklarını söyler. Tekrar neden saklandıkları soran Arı Maya, Bayan Cassandra'nın Arı Maya'ya iş vereceğini söyler. Arı Maya iş ve yardım etmeyi çok sevdiğini söyler, fakat Willy kendisine de bir iş verilmesinden çekiniyor. Çünkü Willy tembel bir arıdır.

Arı Maya: Kraliçe'nin Habercisi (Küçük Haberci Arı Maya Hikayesi)

Bayan Cassandra, Arı Maya'yı arar ormandaki diğer canlılara Arı Maya'nın nerede olduğunu sorar ama kimse bilmez nerede olduğunu. Uçarak Arı Maya gelir ve herkesi selamlar. Bayan Cassandra'ya yardım etmeye hazır olduğunu söyler. Willy, Arı Maya'yı getirmek için çalıştığını ve çok yorulduğunu söyleyerek bir yaprak üzerine uzanır.

Bayan Cassandra, çayırları tanıdığı için Arı Maya'ya Kraliçe'nin Gülhatmi Kovanına çok önemli bir mesajı olduğunu ve saray habercisinin başka bir görevde olmasından dolayı mesajı Arı Maya'nın götürmesini ister. Arı Maya bu habere çok sevinir. Gülhatmi Kovanını çok merak ettiğini ve Kraliçeleri ile tanışmayı istediğini söyleyen Küçük Haberci Arı Maya mesajı yerine ulaştırmak için çok heyecanlı. Ne rüzgar, ne eşek arısı, ne kurbağa ne de karanlığın kendisini durduramayacağını söyler.

Uğur Böceği Lara buna itiraz eder. Bayan Cassandra, saray habercilerinin her zaman arılardan seçildiğini söyler. Salyangoz Şelbi da buna itiraz eder. Arı Maya, bir yarışma düzenlenerek en iyi kim olursa onun bu mesajı göndermesini ister. Bu yarışma herkesin bir haber taşıması ve bu haberi ilk kim ulaştırırsa mesajı onun götürmesini söyler. Bayan Cassandra, geleneklere aykırı olan bu yarışmayı, denemekte fayda olduğunu ve diğer canlıların üzülmemesi için kabul eder. Bayan Cassandra, Gülhatmi Kavanı Kraliçesi'ne ilk mesajı kim ulaştırırsa onun adı bundan sonra "Onursal Küçük Haberci " olacak der. Herkes buna çok sevinir.

Arı Maya yarışma için kendini hazırlarken, Willy tembel olduğundan dolayı çok da önemsemez bu yarışmayı. Arı Maya ulaştırılacak olan mesajı sorduğunda, Çekirge Philip haberin kendisinde olduğunu söyler. Bilge Çekirge Philip, son yolculuğunda yepyeni bir bal özü tarlası keşfettiğini ve bunun Gülhatmi Kovanı için çok önemli olduğundan dolayı, bu tarlanın nerede olduğunu gösteren bir haritasıdır.

Tüm yarışmacılar için tarlanın bir haritasını çıkaran Çekirge Philip, tüm yarışmacılara dağıtır. Bu haritayı Kraliçe'nin kız kardeşi Gülhatmi Kovanı Kraliçesi'ne ilk ulaştıran bundan sonra Onursal Küçük Haberci olarak anılacaktır. Uğur Böceği Lara buna çok sevinir, fakat tembel arı Willy bu haritadan almak istemez. Çekirge Philip yarışmayı başlatır. Tembel arı Willy bu yarışmaya kalmadığı için kovanları temizleme görevi verileceğini duyunca hemen haritayı alır ve yarışa katılır.

Yarış tüm heyecanı ile devam eder. Salyangoz Şelbi geride kalır. Arı Maya ve Uğur Böceği Lara çekişmeli bir yarış içerisindedir. Lara diğer arkadaşlarına hile yapmaktan da geri kalmaz. Bir anda rüzgar çıkar. Arıların rüzgarda uçamadığı ve uğur böceklerinin uçabildiği, fakat Güneş Gülü'ne yakalanan Lara'yı Maya ve Willy kurtarır. Lara diğer arkadaşlarının zor durumda kaldığında onlara yardım etmez. Tüm yarışmacılar bu zorlu mücadelede karşılaştıkları tehlikelerden dolayı haritalarını kaybederler. Yarışta çok yavaş ve sağlam ilerleyen Salyangoz Şelbi haritasını sağ salim Gülhatmi Kovanı Kraliçesi'ne ulaştırır. Tüm yarışmacılar buna çok sevinir. Kraliçe tarafından verdiği büyük çabadan ötürü Salyangoz Şelbi'yi Onursal Küçük Haberci olarak ilan eder ve şapkayı takar ve Şelbi çok sevinçlidir, fakat Şelbi büyük bir centilmenlik göstererek diğer arkadaşlarının da bu yarışta büyük çaba gösterdiğini söyler. Lara yarışı kazanamadığı için çok üzgündür. Kraliçe tüm yarışmacılara sürpriz yapmak için birer şapka hazırlatmıştır.