Bulmaca Kulesi: Proje

Bulmaca Kulesi Çizgi Film Hikayeleri

Bulmaca Kulesi: Proje, Can bir proje üzerinde yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Radyoyu açan Can haber turunda geçen çevre duyarlılığı ile ilgili bir habere kulak verir. Belirlenen projeler için çeşitli fonların oluşturulacağını duyan Can biraz düşünür.Genç bilim adamlarının 8 ile 15 yaş aralığında öğrenci olacağı ve katılmak isteyen öğrencilerin en geç iki ay sonra projelerini Bilim Müzesi Seçici Kurulu'na göndermiş olmaları gerekmektedir. O arada Can'ın telefonu çalıyor... arayan Aslı.

Haberi duyan Mert yolda yürürken kendi kendine konuşuyor. Mert iki ay içerisinde bir proje hazırlamasının imkansız olduğunu düşünen Mert proje oluşturmak için bir kişi daha aramakta ve aradığı kişinin zeki biri olması istiyor. Ve aklına Can geliyor. Hayatının büyük bir bölümünü labaratuvarda geçiren Can inatçı biridir. Aslı ve Mert birlikte proje yapmak için Can'ı ikna etmeye çalışacaklar. Can'ın yanına gelen Aslı Can'a çevre duyarlı bir proje hazırlanmasını istendiğini belirtse de Can ikna olmaz, fakat Aslı bunun için ısrar eder. Yine de kabul etmeyen Can önemli bir proje üzerinde çalıştığını ve bunun iki ay içerisinde bitmeyeceğini söyler. Can'ın çok uğraş verdiği şekiller konusunda Mert şekilleri çözer ve Mert ile Can birlikte proje hazırlamaya karar verirler. Arka bahçede bulunan Can'ın çalışma kulübesinde Can'ın önemli bir projesi vardır. Bunu Aslı ve Mert'e göstermek ister. Bir kitap göstererek içerisinde bilimin temel ilkelerini gösteren bulmacalar olduğunu söyleyen Can, bu bulmacalar için birer simülasyon geliştirilmesinin gerektiğini söyler.

Her bir bulmacanın ayrı bir bölümde simülasyonu var. Diğer odayı gösteren Can asıl üzerinde çalıştığı düzenek hakkında bilgiler verir. Yani Can'ın projesidir. Aslı ve Mert bu projeye çok şaşırırlar; çünkü çok karmaşık bir yapıya sahip bir projedir. Can için o kadar da karmaşık değil, suyun kendisini temizlemesi ve yenilemesiyle ilgili bir proje olan bu çalışma su kaynaklarının tükenmesi sebebiyle dünyanın geleceğiyle yakından ilgilidir. Aslı bu projeyi neden yarışmaya sunmadığını ve neden beklediğini sorduğunda, Can şekillerle ilgili olarak doğru bağlantıların yapılması gerektiğini söylüyor ve farkında olmadan Mert zaten bunu çözmüştü. Ve şimdi Can herkesin hazır olmasını istiyor. Çünkü projesini çalıştırıyor ve doğru gitmeyen bir şeyler olmaya başlar... İkinci bölüm hikayesinde görüşmek üzere...