Çılgın Orman: Pali Ormanda

Burdasın Çılgın Ormanda! Çılgın Orman ikinci bölüm hikayesinde Pali (Parlak) OGS Sınavında ve heyecanlı bir macera Pali'yi bekliyor. Herkes Pali'nin OGS Sınavı için meydanda toplandı. OGS için jüri üyeleri hazır.

Çılgın Orman Çizgi Film Hikayeleri

OGS Sınavının amacı ormanda karşılaşacakları tehlikelere karşı nasıl korunulacağını ispatlama sınavıdır. Dört aşamalı olan bu sınav koşma, kaçma, şaşırtma ve ikna etme gibi bölümlerden oluşmaktadır. Pali nereye koşacağını, kimden kaçacağını, kimi şaşırtacağını ve kimi ikna edeceğini bilmiyor. Pali bu aşamaları geçemezse sınavda başarısız sayılacak ve ormanda kalmasına müsaade edilmeyecektir.

Ve OGS Sınavı başlıyor!

Birinci aşama kaçmayı temsil ediyor: Bu aşamada Tavşan Dişlek ile yarışacak olan Pali varış noktasına Dişlek'ten önce varmak zorunda. Çünkü Dişlek hızlı bir tavşan ve Pali ile yarışacak. Pali için zor olan kısım ise bu aşamada uçmak yasak. Herkes yerinde ve dooonk... sesi ile yarış başlar. Zorlu bir koşu temposu ile varış noktasına yaklaşırlar. Ve yarışı Pali kazanacakken Dişlek Pali'yi itekler ve Pali yere düşer, Pali bu aşamayı kaybeder. Pali Dişlek'in hile yaptığını söyle de kabul edilmez. Çünkü tavşan iç güdüsü olarak bir güvercine yenilemezdi. Pali orman olimpiyatlarına katılacak kadar başarılı olsa da sınavın kuralı olarak başarısız olan Pali için jüri üyeleri Pali'nin ormanda kalmasına müsaade etmeyecektir. Pali çok üzgün, çünkü çok sevdiği ormana gelmişti.

İkinci aşama saklanma: Bu aşamada Pali'ye Kaplumbağa olan Duba eşlik edecek ve Pali gözlerini kapatarak on beş'e kadar sayacak, dooonk... sesi ile Pali saymaya başlar. Duba saklanır, Pali Duba'yı bulmak için baksa da onu göremez ve Duba on beş'e kadar sayacak ve Pali saklanacak. Bu aşamada başarılı olan Pali jürilerin vereceği ortak kararı beklemektedir. Jüri üyeleri Pali'nin başarılı olduğunu ortak bir kararla bildirdi.

Üçüncü aşama şaşırtma: Bu aşamada Pali Maymun olan Mavi ile yarışacak. Mavi Pali'yi kovalayan avcı olacak ve Pali köşeye sıkışacak. Pali ondan kurtulmak için onu şaşırtması gerek. Dooonk... sesi ile yarış başlar. Pali şaşıtma oyununda köşeye sıkışmış durumdayken Mavi'ye ağaçları göstererek muz olduğunu söyler, Mavi ağaca baktığında Pali uçarak kaçar ve bu aşamadan da galip olarak ayrılır. Jüri tarafından da başarılı sayılan Pali ormanda kalmayı bu aşamada da haketti.

Sınavın dördüncü ve son aşaması olan ikna etme: Bu aşamanın amacı rakibi ikna etme. Pali'nin ormanda kalması için bu aşamayı mutlaka geçmesi gerek. Pali bu aşamada Aslan Sarı ile yarışacak. Pali Aslan Sarı'nin kendisine zarar vermemesi için onu ikna etmesi gerek. Oldukça zor görünüyor. Eğer ikna edemezse son sözü Sincap Kralsöyleyecek, çünkü dört aşamalı olan sınavın iki aşamasında başarılı olan Pali için bir şans da Sincap Kral tarafından verilecek. Pali başarılı olursa ormanda kalmaya hak kazanacak. Dooonk... sesi ile yarış başlar. Pali köşeye sıkışır ve Sarı'yi ikna etmek zorunda. Fakat Sarı'yi ikna edecek söz bulamayan Pali Sincap Kralın vereceği son sözü beklemekte. Sincap Kral dört aşamalı sınavda başarılı bir performans sergileyen ve sınavın iki aşamasında başarılı olan Pali için ormanda kalmasını kabul eder.

Çok sevinen Pali şimdi de ormanın sırrını öğrenecektir. Ormanda bulunan büyük sagoya ağcı ormanın sırrıdır. Sagoya ağacı diğer bitkiler gibi mevsim değişmelerinden etkilenmez. Sürekli yeşil kalması ve ormanda yaşayan canlılar için sürekli oksijen sağladığı için ormanın sırrı olarak kabul edilmiştir. Maalesef nesli tükenmekte olan sagoya ağacı kendi tohumundan biten bir bitkidir. 175 ile 200 yıl arasında çiçek veren sagoya ağacı bu çiçekte 38 sagoya tohumu barındırır. Bu yüzden ormanın sırrı sayılan sagoya ağacının korunması gerektiğini öğrenen Pali artık ormanda.

Bir Çılgın Orman Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli çizgi film hikayelerinden birini daha okumuyorsunuz: