Elif'in Düşleri: Kutuptaki Patlıcan

Elif'in Düşleri: Kutuptaki Patlıcan, meyve ve sebzeler ile konuşan Elif'in birinci bölüm hikayesi ile Elif'in Düşleri macerası başlıyor! (Elif'in Düşleri ve Şarkıları) Çok güzel şarkılar söyleyen Elif'in ilham kaynağı her zaman olduğu gibi yine meyve ve sebzeler olmuştur.

Elif'in Düşleri Çizgi Film Hikayeleri

Hayal kurmayı çok seven Elif bu bölümde kutuptaki patlıcan macerasını konu alıyor. Meyvelerin kendi araların konuşmaları ile hikayeye heyecan veren havanın güneşli olması onları çok mutlu ediyor. Şeftali ile Biber kendi aralarında konuşurken kutuptaki patlıcan diye bir şey duyan patlıcan bir anda şaşırarak "Kutuptaki patlıcan mı?" diye sorar. Manavın gelmesi ile yerlerine geçerek konuşmayan meyveler manavın kendilerine yeni bir arkadaş getirdiğini görürler. Bir gülme sesi ile manava gelen Elif dedesine yardım etmeye gelmiştir. Reklam tabelasında penguenleri gören Elif yine hayallere dalarak meyveler ile konuşmaya başlar.

Tezgahta patlıcanı görünce onu bir anda penguene bezeten Elif meyve ve sebzelerin konuştuğunu hayal eder. Biber ve Şeftali sürekli Patlıcan ile didişmektedir. Patlıcan ile konuşan elif patlıcan da A,B ve C vitaminlerinin olduğunu öğrenir. Uçmayı çok isteyen Patlıcan kanatlarının olmasını ister ama kanatları yoktur.

Şimdi düş zamanı;

Elif kendisini kutupta hayal edip penguenlerin buzlar üzerinde kaydığını görür, yanında da patlıcan vardır. Patlıcanın sebze türlerinden olduğunu ve mor siyah renklere sahiptir. A,B ve C vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Patlıcan çok sevilen bir sebzedir ve büyük küçük bir çok insan tarafından tüketilir. patlıcandan yapılan yemekler çok lezzetlidir. İmambayıldı, karnıyarık ve oturtma gibi ilginç isimler verilen yemekleri vardır. Buna bilgilere çok şaşırarak penguenler Elif ve Patlıcanın sıcak iklimlerden geldiklerini fark ederler. Çünkü Patlıcan çok titremektedir. Kutuplarda olmayı hayal eden patlıcan kutupların bir patlıcanlar için olmadığını düşünür. Elif kutupların çok soğuk olmasından dolayı penguenlerin kutuplarda nasıl yaşadığını sorar.

Sürekli dans eden penguenler bir şarkı ile Elif'e cevap verirler. Penguenler güney kutbunda yaşayan uçamayan ve dimdik durabilen bir deniz kuşlarıdır. Çoğunlukla balık ile beslenen penguenler buz üzerinde sıçrarlar ve çok iyi kayarlar. Kalın derileri sayesinde hiç üşümezler. Elif kutuptaki patlıcan hayal dünyasında çok üşüyen patlıcanın üzerini yaprak ile örter.

Elif'in Düşleri çizgi film hikayeleri için sitemizi takip edin, yeni bölüm hikayelerinden haberiniz olsun!