Kuzucuk: Kahraman Kuzucuk

Kuzucuk

Kuzucuk: Kahraman Kuzucuk, bir şeyler oluyor der ve çatıdan aşağı düşüp yere çakılır. Güne kahvaltı ile başlamak çok güzeldir. Kuzucuk sütümüzü içelim peynirimizi yiyelim ve güçlenelim der. Kuzucuk arkadaşlar ne yapıyorsunuz? Diye seslenir laklaka oda çatıyı tamir ediyoruz derken kırık tahtaya basar ve İbikli havaya uçar bir de bakar ki Kuzucuğun kucağın da. Tıpır çok sevinir, eğer İbikliyi tutmasaydı Tıpırın kafasının üstüne düşecekti. Tıpır buna çok sevinir Kuzucuğa teşekkür eder, Tıpırın hayatını kurtardığından çok ama çok mutludur. Badem kay kay yapmaktadır. Kuzucukla tıpıra seslenip size en iyi hareketimi göstereceğim der ve Badem de havaya uçar Badem de yere düşmeden yakalamıştır. Bu bir tesadüf der Kuzucuk kim olsa aynısını yapardı diye konuşurlar. Cikcik uçurtmam olmadı uçmuyor der, Kuzucuk rüzgarın hangi yönden geldiğini keşfeder.

Badem, Cikcik'e uçurtmayı bırak der ve uçurtmaya ayağı takılıp uçurtmayla beraber Cikcik de uçmaktadır. Arkadaşları arkasından seni kurtaracağız korkma diyerek hep birlikte bağırırlar. Kuzucuk kayığa biner ve Cikciki gölün üstünde uçmaktadır. Onu yakalar ve göle düşmekten kurtarır diğerleri iyi ki varsın Kuzucuk mühteşemsin diye tezahurat yaparlar Kuzucuk aynanın karşısına geçer ve sırtına kırmızı bir perelin takar ve ben Kahraman Kuzucuk diye kendi kendini kutlar, merhaba arkadaşlar karşınızda Kahraman Kuzucuk başınız sıkıştığın da benim adımı söyleyin sizi kurtarayım. İbikli madem buradasın şu odunların bir kısmını taşır mısın? Kuzucuk da bir kısmını mı? o zaman hepsini evin önüne bırakıver diye konuşurlar. Tıpır ile karşılaşır Kuzucuk ben sizin için buradayım sen git dinlen işi bana bırak. Laklak gelir Kuzucuktan, duvarları boyayamadım yardımcı olur musun? hepsi yardım istemektedir.

Sen olmasan ne yapardık, işlerimize nasıl koşardık? Kahraman Kuzucuk. İbikli karpuzlarının toplanmasını ister, Tıpır bahçenin sulanmasını, Kuzucuk yine bütün işleri üstlenir ve Bademin cevizlerini de toplarsam bolca dinlenirim diye kendi kendine düşünmektedir. Ama bütün işler birbirine karışmıştır. Tostos amca gelir, arkadaşlarının Tostos amcaya sorusu vardır. Kuzucuk çok yorgun olduğu için mi? böyle bırakın dinlensin arkadaşları Kuzucuğun bütün işlerini paylaşırlar. Hepsi çok mutludur.