Kuzucuk: Kamp

Kuzucuk

Kuzucuk bugün kamp günüdür. Kuzucuk ve arkadaşları kampta eğlenirler. Artık çiftliğe dönme vakti gelmiştir. İbikli çadıra döner ve arkadaşlarına sizi kontrole geleceğim der. Tıpır ayağıyla ateşe basmıştır ayağı yanınca hızla koşar ve Kuzucuğun bulaşık suyuna ayağını daldırır. Kuzucuk ise bağırarak elin de tabaklarla koşarken hepsi Tıpırın kafasından aşağı tek tek yere düşer ve Tıpır tabaklar beni korudu diyerek güler.

Laklak kanatlarını havalandırırken yerdeki kirpiyi fark etmez ve kirpinin dikenleri Laklakın kanadına batar ve bağırarak kanadını hızla çırpar ve kirpi düşer. Cikcik daha önce yere attığı sakız ve muz kabuklarını görünce kendinin etrafa çöp attığının farkına varır çünkü etrafı çok kirletmiştir. İbikli bağırır hazır mısınız? Diye. Aferin her şeyi halletmişsiniz der. Ve liderleri olarak arkadaşlarından memnundur bunu da arkadaşlarına ifade eder. Kamptan son olarak çadırlarını toplayıp çiftliğe dönmek için yola koyulurlar ve kap şarkısını söylerler kamp şarkısı şudur. ORMANI HİÇ KİRLETMEDİK, GELDİĞİMİZDE NASILSA ÖYLE BIRAKTIK! İbikli çok iyi bir lider olduğu için kendinden gurur duymaktadır.

Kuzucuk kamp dönüşü niçin sıra olup yürüdüğünü anlayamaz. Çünkü kamp bitmiştir. Kuzucuk evine döndüğü için yatağını ve yastığını çok özlemiştir ve bunu sözleri ile ifade eder ve uykuya dalar. İbikli sabah ötmeye başlar üürü üürü ve arkadaşları Köskös, Badem, Kuzucuk, Tıpır ve Cikciki uyandırır sabah sporu yaparlar. İbikli kendini hala kamp lideri olarak görür arkadaşları bu konuda İbikliye tepkilidir. Onlara hak verdiği halde yinede liderlik taslar. Bu durum Kuzucuğu rahatsız eder artık kampta değiliz İbikli der. İbikli gagasına bir ip bağlar ve bir şeyler anlatmaya başlar, konuşmadan. Arkadaşları tahminde bulunsa da çıkartamazlar ne anlattığını. İbikli hüüp der ve kanatlarını açıp kapatarak uçmaya çalışır.