Pepee: Büyümek Güzeldir

Pepee Çizgi Film Hikayeleri

Dedesi Pepee... Pepee... diye bağırsa da Pepee'den ses gelmez. Belki de evde bir yerlere saklandığını düşünen dededisi, babaannesi ve annesi eve gider.

Herkes Pepee'yi arıyor. Pepee nereye gitmiş olabilir ki! Şuşu da Pepee'yi aramaya başlar. Pepee diye bağırmaya başlar. Bir de ne görsün ağacın etrafındaki yeşillikte bir sesler gelir. Pepee yeşil renkli üzerinde çiçek resimleri olan bir karton kutuya saklanmıştır. Kimsenin kendisini bulamaması için sürekli saklanmak için yerini değiştirir.

Şuşu, Pepee seni gördüm benden kaçmana gerek yok dese de Pepee kaçmaya devam eder. Şuşu, Pepee neden kaçıyorsun çok merak ettim dediğinde. Pepee, kendisini hiç iyi hissetmediğini söyler. Şuşu, insanlar bazen kendini iyi hissetmeye bilir, nedenini bulmaya çalışamlım birlikte der ve Pepee biraz yaklaşır. Şuşu, kendini iyi hissetmemenin bir nedeni var mı? diye sorar. Pepee de kıyafetlerinin hepsinin kendisine küçük geldiğini ve kıyafetlerine sığmadığını düşünür. Kıyafetlerin kolları, bacakları kısacık olduğu ve kendisini artık sıktığını söylüyor. Kıyafetlerini çok sevdiğini ama kendisini iyi hissetmediğini söyler. Şuşu, buyüzden de saklandığını sorduğunda. Evet öyle diye cevap verir Pepee. En sevdiği kıyafetlerin küçüldüğünü düşünen Pepee, bunun sebebini bilmemektedir. Şuşu, kıyafetlerin mi küçüldü, yoksa sen mi büyüdün? diye sorduğunda Pepee bir anda şaşırır. Pepee bilmem ki der.

Şuşu zaman geçtikçe insanların büyüyeceği, vücudumuzun, kollarımızın, ayaklarımızın ve başımızın büyüyeceğini söyler. Pepee gerçekten mi der ve şaşkındır. Şuşu, büyümenin çok güzel olduğunu, biz canlıların büyüdüğünü ve kıyafetlerin canlı olmadığı için onların büyümediğini söyler. Şuşu, doğal olarak büyüdüğümüz için yeni kıyafetler alıp giymek ve büyüdüğümüz için kendimizden gurur duymalıyız der. Şuşu, küçük kıyafetleri ile komik olduğunu düşünen ve saklanan Pepee'ye, eve gidip yeni kıyafetlerini söyler.

Pepee annee... annee... diye bağırarak eve koşar. Annesi hemen Pepee'nin sesini duyduğunda dışarı çıkar ve kaybolan Pepee'yi arar. Pepee yeşil ve çiçekli kutunun içinde olduğu için göremezler. Dedesi, Pepee neredesin koçum diye çağırır ve Pepee buradayım der ve annesi Pepee'yi fark eder. Kutudan çıkmayan Pepee çıkmak için bir şart koşar. Kıyafetlerinin küçük geldiğini ve yeni kıyafetler istediğini söyler. Dedesi, Pepee'ye her geçen gün büyüdüğünü söyler. Yeni kıyafetler isteyen Pepee'ye, annesi sana yeni kıyafetler aldım bile der. Yeni kıyafetini gösteren annesine, bunun şapkası yok der. Babaannesi de Pepee'ye yeni bir şapka almıştır. Pepee şapkayı hemen kapar. Babaannesi şapkayı kedi kaptı diyerek şaka yapar. Pepee yeni kıyafetleri denemek için eve gider. Babası ve Bebee eve gelir. Pepee yeni kıyafetleri ile çıkar. Herkes şaşırır yeni kıyafetlerin çok yakıştığı ve çok tatlı olduğunu söylerler. Pepee büyümenin çok güzel olduğunu anlar. Bebee ben de büyümek istiyorum der. Ailesi, Pepee ve Bebee'nin büyümesini kutlamaya karar verirler.

Pepee ile muhteşem eğlenceye hazır mısın? Oyun havaları, eğlenceli oyunlar, bulmacalar, çocuk bilmeceleri, okul öncesi eğitici içerikler, çocuk şarkıları ve dahası. Pepee ile eğlenceli şarkılar söyleye ve renkli harika danslar etmeye hazır mısın?

Şuşu, Pepee ve Bebee Büyümek şarkısı söylemeye başlar;

  • Pepee Pepee büyüdün mü sen?
  • Evet...
  • Pepee Pepee büyüdün mü sen?
  • Hımm hımm...
  • Ne kadar yakışmış büyümek sana...
  • Ne kadar yakışmış büyümek sana...
  • Bebee Bebee büyüdün mü sen?
  • Evet...
  • Bebee Bebee büyüdün mü sen?
  • Ne kadar yakışmış büyümek sana...
  • Ne kadar yakışmış büyümek sana...
  • Çok güzeldir büyümek, büyüdükçe değişmek...
  • Çok güzeldir büyümek, büyüdükçe değişmek...
  • Yaşasın büyümek...

Bebee, Şuşu'ya biz yemek, yoğurt ve yumurta yediğimizde büyür büyür dev kadar mı olur diye sorar. Şuşu buna güler ve evet büyükmek için yemeklerimizi çok güzel yemeliyiz ama ne kadar yemek yeseniz de en fazla dedeniz kadar ve babanız kadar büyüyeceğini söyler. Şuşu, Pepee'nin yeni kıyafetlerini ve şapkasını çok beğenir. Bebee, Pepee'ye kutlama için bahçeyi hazırlayalım der. Bebee ve Pepee çok mutludur büyüdükleri için.

Kutlama başlar. Pepee, Şila, Bebee ve Ekee'nin büyümelerini kutlamak için toplanırlar. Güzel yemekler hazırlanır. Çocuklar sahnededir.

Şila, ben büyüdüğüm için çok mutluyum, yaşasın büyümek der.

Bebee, ben de büyümeyi çok sevdim, önceden kapıları açmak için boyunun yetişmediğini ve şimdi yetiştiğini ve büyümenin çok güzel bir şey olduğunu söyler.

Pepee, büyümek biraz da değişmek demek, ben büyümenin de değişmemnin de çok güzel bir şey olduğunu anladım, bizi böyle güzel büyüttüğü için de anneme, babama, dedeme ve neneme çok teşekkür ederim der.

Ekee, küçük olduğu için bal kabağı der.