Rafadan Tayfa: Ekmek Teknesi

Rafadan Tayfa: Ekmek Teknesi'nde İstanbul'un bir mahallesinde geçen hikayede Rafadan Tayfa kahramanlarının hikayesi konu alınmaktadır. Mahallenin yaramaz tayfası maç yapmaya karar verirler.. Akın yeni tanıştığı Yumak ile oynuyor. Ve Kamil ile Hayri kendi aralarında zıtlaşarak Hayri'nin kaleye geçiyor ve Kamil gol atmak için topa vurmaya çalışsa da ayağına cam parçası batar, tekrar topa vurmaya çalışan Kamil Rüstem abinin köfte arabasını nişan alır ve macera başlar..

Rafadan Tayfa Çizgi Film Hikayeleri ve Masalları

Köfte arabası kırılarak dağılır. Hayri yine aksilik yaparak Rüstem abinin kırılan köfte arasının parasını Kamil'in ödemesini söyler. Hayri yediği köftelerin parasını vermezken Sevim Rüstem abiyi teselli eder. Rafadan Tayfa kendilerinin suçlu olduğunu düşünerek arabayı tamir etmeye karar verirler. Ama Hayri yine aksilik etse de o da arabayı tamir etmeyi kabul eder. Akın evden malzeme çantasını getirir, Hayri bir teneke zeytin yağ ve Kamil de sulu boya getirir. Bu duruma çok kızan Mert düşüncelidir. İşten kaçmak isteyen Hayri ve Kamil Sevimden çok korkuyorlar. Hava kararmaya başladı, Hayri ve Kamil yine tembellik yaparak uykuya dalarlar. Mert köfte arabasını tamir ediyor. Mert Hayri'den kurbağacık anahtarını istiyor, fakat haylazlık yapan Hayri'nin elinden kurbağacık anahtarını kapan Yumak doğrudan Basri amcanın bahçesine girer.

Rafadan Tayfa Çizgi Film Hikayeleri ve Masalları

Akşam vakti Basri amcanın bahçesine girmeye çalışan yaramazlar duvardan atlayarak bahçeye girerler. Basri amcanın Yumak'a yemek verirken yemek sesini duyan Hayri ses çıkarır ve Basri amca bunları görür yaramaz tayfa kaçar ama Akın bahçede kalır. Basri amca Akın'a kızmaz ve kurbağacık anahtarını Akın'a vererek Yumak'ı da alan Akın korsa da bahçeden çıkar. Araba tamir edilerek Rüstem abiye teslim edilir. Kalacak yeri olmayan Yumak Akın'ın yazdığı bir mektup ile Basri amcanın kapısına gider, çok duygulanan Basri amca Yumak'ı evine alır.

Birkaç Rafadan Tayfa Hikayesi Daha!

Rafadan Tayfa bu bölüm hikayesi'ni beğendiyseniz, Rafadan Tayfa'nın eğlenceli ve macera dolu diğer hikayelerinden birini daha okumumalısınız!