Rafadan Tayfa: Kadın İşi

Rafadan Tayfa: Kadın İşi ile yeni maceralara başlıyoruz. Mahallede bulunan ihtiyar Basri amca tek başına yaşamakta ve evin bir çok işini kendisi yapmak istese de yaşlılığın vermiş olduğu yorgunluktan dolayı işlerini yapamamakta ve aksilikten de geri kalmamaktadır.

Rafadan Tayfa Hikayeleri

Sevim kendisini uyarmasına rağmen dinlenmek istemeyen Basri amca sürekli aksilik yaparak söylenmektedir. Bu arada Rafadan Tayfa grubu Kamil, Hayri ve Mert gizlice duvarın üzerinden onları izlerler. Basri amcadan çok korkan Rafadan Tayfa grubu Sevim'e ne yaptıklarını sorduklarında, Sevim yaşlılara yardım haftasında olduğumuz için Basri amcaya yardım ettiklerini söyler.

Yaşlılara yardım haftası olduğunu bilmeyen Rafadan grubuna Basri amcaya yardım etmelerini söylese de Rafadan grubu bunu kabul etmez. Çünkü ev işlerini kızların yaptığını düşünen Hayri bu işlerin basit olduğunu söyler ve Kamil ile Mert de iş yapmamak için Hayri'nin söylediklerini söylerler. Ve bu arada mahallede bulunan Rüstem abi bunları duyar ve Rafadan grubunu Basri amcanın bahçesine toplar Hayri, Kamil, Mert, Akın ve Yumak kızların yaptığı işleri küçümseyen ve basit olarak gören Rafadan grubundan akşama kadar bahçenin temizlenmesini ister. Buna itiraz etseler de Rüstem abi onları dinlemez.

Kızların çok yorulduğunu düşünen Rüstem abi onları evlerine bırakmak ister ve yolda giderken de onlara dondurma alacağını söyler. Bunu duyan Rafadan grubu çok şaşkındır. Bahçeyi temizlemeye başlayan Rafadan grubu Basri amcanın pencereden baktığını görünce bir anda çok korkarlar ve Basri amca yaramaz tayfanın yine bahçeye girdiğini düşünür ve bağırmaya başlar, o sırada Rüstem abi bahçeye gelir ve Basri amcayı sakinleştirir Rafadan grubuna küçük bir ders vermek için bahçeyi temizlettiğini söyler. Basri amcayı içeriye götürmek için satranç oynamayı teklif eder ve içeriye girerler.

Rafadan grubu temizliğe başlar ve işleri çabuk yapmak için elektrikli süpürgeyi kullanmak isteseler de her şey bir birine karışır. Kamil leğeni doldurmak için suyu açar unutur bahçe su ile dolar... Akın tohum poşetini bir kenara koymak ister Yumak poşeti yırtar tohumlar dökülür... Elektrikli süpürge ile temizlemek için uğraşsalar da süpürgenin torbası patlar ve içinden çıkan tohumlar bahçeye yayılır. Basri amca ve Rüstem abi dışarıya çıktıklarında bahçeyi beğenirler. Basri amca tohumların bahçeye ekildiğini ve sulandığını düşünür. Rüstem abi Rafadan grubuna da dondurma alacağını söyleyerek bahçeden ayrılırlar.

Hayri hiç yorulmamış gibi hala bahçe işlerinin zor olmadığını söylese de Kamil, Mert ve Akın öyle düşünmez. Evde annelerinin ve kızların ne kadar yorulduğunu düşünürler. Çünkü cam silmenin, ot yolmanın ve duvarların temizlenmesinin ne kadar zor olduğunu anlamış olurlar. Üçüncü bölüm hikayesinde görüşmek üzere...