Rafadan Tayfa: Evlere Servis

Rafadan Tayfa: Evlere Servis ile birlik, beraberlik ve yardımlaşma hakkında ders veriyor. Mahallenin tek bakkalı olan ve ailesinin geçimini sağlamak için zamanının büyük bir bölümünü bakkalda geçiren Kamil, veresiyelerin çoğalması, taksit ödemelerinde zorlanan ve babasının da rahatsızlığından dolayı köye taşınmaya karar veren Kamil çok üzgündür.

Rafadan Tayfa Hikayeleri

Arkadaşlarına durumlarının çok kötü olduğunu ve babasının da hastalanmasının ailesini zor durumda bıraktığını söyleyen Kamil, bu ay ödenecek olan taksitin ödenmemesi durumunda dükkanın elden gideceğini söylüyor. Bu durum karşısında çok üzülen Hayri, Mert ve Akın bir çare aramaya başlarlar. Hayri, Kamil'in gideceğinden dolayı çok üzülmektedir. Kamil onun en iyi arkadaşıdır ve bir birlerine sarılarak ağlamaya başlarlar. O arada telefon çalar.. Kamil sipariş alır. Hale ve Sevim bakkala gelirler ve Kamil'in durumuna onlar da çok üzülür. Mert bakkalda Kamil'e yardımcı olacaklarını söyler ve sabahları tüm evlere servis yapacaklarını söyler. Hale ve Sevim de yemek ve tatlı yaparak Kamil'e biraz da kendilerinin katkı da bulunmasını söylerler. Kamil arkadaşlarının bu yardım sözleri karşısında çok duygulanır.

Mert arkadaşlarına iş bölümü hakkında bilgiler vererek tüm mahalleye servis yapmaya hazırlanırlar. Herkesin güneş doğmadan sabah siparişlerini için dükkanda hazır olmasını söyler. Hayri çok uykucu olduğundan 'Daha horoz ötmeden, soğuk havada' diyerek mızıkçılık yapmaya başlar. Akın tüm mahalleye el ilanı dağıtır. Mert herkes eve giderek erkenden uyuması söyler. Sabah erkenden Mert ve Akın dükkana gelir Hale abisini uykulu getirir. Sabah sipariş listesini çıkaran Kamil arkadaşlarına listeyi verir ve sabah siparişleri dağıtılır.

Harika bir iş çıkaran Rafadan Tayfa gün içerisindeki siparişleri dağıtmaya başlar. Çok yorulan Rafadan Grubu pes etmeden siparişleri tüm hızıyla dağıtmaya devam eder. Bu dayanışma sonucunda günlerce çalışan çabalayan Rafadan Tayfa'nın bu mücadelesini duyan mahalleli seferber olarak tüm veresiye paralarını fazlasıyla Rüstem abiye verirler. Taksit parasını tamamlayamayan Kamil'e verir ve taksit parası çıkar. Artan para ile Kamil bir servis bisikleti alır.