Ekoların Bahçesi: Gizli Desenler

Kalker sabah erkenden hazırlanıp dışarı çıkar. Boya malzemeleri ile bir yerlere gittiğini gören Toros onunla birlikte gitmek ister. Kalker bu iş senin ilgini çekmez hemde işlerimi karıştırırsın diye gelmesine müsaade etmez. Büyükçe bir taşın üzerine lale resmi çizip boyar. Toros'ta yanındadır. Bu sırada Golgi gelir. Golgi yaptığı resmi beğenmez. Lalenin kırmızı değilde sarı olması gerektiğini yaprak desenlerinin de buraya uygun olmadığını söyler.

Ekoların Bahçesi Çizgi Film Hikayeleri

Kalker bunları yapmamı siz istemiştiniz halbuki deyince Golgi şimdide böyle olmasını istiyorum der ve gider. Kalker'in morali bozulmuştur. Bütün emeklerim boşa gitti der. Aradan biraz zaman geçer. Golgi diğer makilere bugünkü yapmaları gereken görevi anlatır ve gider. Görevleri orada bulunan bir çiçeğe arıları çekip polenlerinin dağılmasını sağlamaktır. Makiler çiçeğin üzerine konup nasıl yapacaklarını konuşurken Kalker bir köşede üzgün bir şekilde oturmaktadır.

Polye neyi olduğunu sorduğunda Toros Kalker'in bu sabahki yaptığı resmi Golgi'nin beğenmediğini söyler. Kalker kendini işe yaramaz biri gibi görmeye başlar. Polye bir çiçeğe arıların gelmesinin iki yolu vardır birincisi kokusu ikincisi rengi der. Fakat bu çiçeğin rengi biraz solgundur. Onu doğal boyalarla boyamaya karar verirler. Bu işide iyi bir ressam olan Kalker'in yapmasını düşünürler. Onu bu iş için ikna ederler. Kalker boya malzemelerini alıp çiçeği bir güzel boyar. Bu sırada Golgi gelir. Renginin fazla canlı olduğunu arıların bu renge gelme ihtimalinin az olduğunu söyler ve gider. Kalker'in yine morali bozulur. Bu sırada arılar çiçeğe gelmeye başlar. Kalker bunu görünce morali düzelir. Fakat arılar yapraklara konup geri uçarlar. Polenleri almazlar. Bunun sebebini araştıran Toros çiçeğin bal özünün olmadığını fark eder. Balözü takviyesi yaparlar ama arılar yine polenleri almazlar. Oturup sebebini düşünürken Kalker gidip duvarı boyamaya karar verir. dalgın bir şekilde yürürken tualin başında resim yapmaya hazırlanan Bilgeko'ya çarpar.

Bilgeko yaptığı resmi Kalker'e gösterir. Fakat tual boştur. Kalker hiçbirşey göremez. Bilgeko ona özel bir gözlük verir. Tuale bu gözlükle bakınca harika bir çiçek resmi görür. Bilgeko arılarında çiçekleri kendi gözlerinden farklı gördüklerini anlatır. Arıların her yaprakta bulunan grafik işaretlerine göre çiçek özlerini topladıklarını anlatır. Tüm bunları bu özel gözlük sayesinde görür. Kalker Bilgeko'dan gözlük ve boyaları ödünç alır ve gider. Çiçeğin üzerine geri döner. arkadaşlarının şaşkın bakışları altında çiçeğe gizli işaretler çizer ve boyar. Arılar teker teker çiçeğe gelip polenleri almaya başlar. Arkadaşları bunu nasıl yaptığını sorduğunda onlara gözlüğü verip bakmalarını söyler. Kalker daha sonra büyük duvara yeniden lale çizer. Toros bakalım Golgi beğenecekmi diye sorduğunda, artık onun beğenip beğenmemesini önemsemiyorum der.

Bir Ekoların Bahçesi Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli çizgi film hikayelerinden birini daha okumuyorsunuz: