Ekoların Bahçesi: Tohumun Yolculuğu

Sabah bütün ekolar temizlik yapıyorlardı. Maki rafı silerken Kalker gelip "Boşına temizleme o rafı ben zaten temizlemiştim" der. Sonra sırayla Toros ve Polye'de o rafı temizlediklerini söyler. Boşu boşuna sabahtan beri aynı yeri silip durdukları için üzülürler. Bu sırada Bilgeko gelip biraz temizliğe ara vermelerini söyler. Onları başka bir rafın önüne götürür. Orada ayrı ayrı sepetlerde birçok çiçek tohumu vardır.

Ekoların Bahçesi Çizgi Film Hikayeleri

Her açan çiçeğin tohumundan bir örnek aldığını fakat bazı çiçeklerin o kadar şanslı olmadığını söyler. Çünkü sepetlerden biri boştur. Likya Kaş Orkidesinin tohumunu bulmanın zor olduğunu bu çiçeğin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyler. Bilgeko bu çiçek sadece Kaş'ta yetişir, expo bahçesinden çıkıp o çiçekten bir tohum alıp gelin der.

Bütün ekolar arıların üzerine binerler. Bilgeko arılardan birine orkidenin kokusunu koklatır. Bu sayede Kaş'a vardıklarında arı direkt onları Likya Kaş Orkidesine götürecektir. İlk defa expo bahçesinden dışarı çıkmanın heyecanıyla ekolar yola koyulurlar. Yolda giderken yerlere atılmış orkideler görürler. İnsanlar salep yapmak için orkideleri koparıp köklerini alıyorlar der Kalker. Bunun için üzülürler. Ya son kalan orkide de bunlardan biriyse diye endişelenirler. Arı bir anda aradıkları orkidenin kokusunu alır ve onları o tarafa götürür. Kokunun geldiği yere gittiklerinde çok mutlu olacakları birşey ile karşılaşırlar. İnsanlar Likya Kaş Orkidesi için koruma alanı yapmış ve onları koruma altına almıştır. Dağılıp tohumu aramaya başlarlar fakat bulamazlar.

Tohumlar çoktan uçup gitmiştir. Geç kaldıkları için üzülürken Polye tohumların izini sürelim belki buluruz der. Bunun üzerine iz sürmeye başlarlar. Yerde bir tavşan izi görüp tohumun onun üzerine yapışmış olabileceğini düşünüp izi takip ederler. Biraz ileride dallara takılmış tavşan tüyü görürler. Polye tohumun onun üzerinde olabileceğini düşünüp dala tırmanır. Fakat orada da bulamaz. Bu sefer Kalker tohum gibi düşünüp rüzgarda uçan bir çiçeğe tutunup uçmaya başlar. Biraz ileride bir çukura düşer. Arkadaşları peşinden gelip iyi olup olmadığını sorarlar. Kalker çok iyidir çünkü çukurda Likya Kaş Orkidesinin tohumunu bulmuştur. Onu alıp expo bahçesine getirirler. Temizliğe kaldıkları yerden devam ederken Bilgeko gelip işi daha çabuk bitirmişiniz aferin size der. Polye birbirimizi tamamlamayı öğrendik diye cevap verir.

Bir Ekoların Bahçesi Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli çizgi film hikayelerinden birini daha okumuyorsunuz: