Harika Kanatlar: Kızak Yarışı

Harika Kanatlar

Harika Kanatlar: Kızak Yarışı, Jet hava üssünde sabah sporu yaparken arkadaşı Roy'u görür. Roy soğuk hava deposundan malları yüklemeye gidiyorum deyince Jet'te onunla birlikte gider. soğuk hava deposunun yerleri kaygan olduğu için bir anda Jet'in ayağı kayar ve yere düşer. Bu sırada Cimbo Jet'i anons eder. jet merakla hava kontrol kulesine gider. Cimbo'ya bugün nereye teslimat yapacağını sorar. Cimbo Grönland'da yaşayan Anders ismindeki bir çocuğa teslimat yapacağını söyler. Grönland'ın büyük bir kısmının buzla kaplı olduğunu orada kızak yarışlarının yapıldığını anlatır. Bunlar Jet'in fazlasıyla ilgisini çeker. Bir an önce yola çıkmak için hazırlıklarını tamamlar.

Jet Grönland semalarında hayran hayran etrafı seyrederken Anders evinde köpekleri ile birlikte katılacağı kızak yarışının hazırlıklarını yapmaktadır. Babası yanına gelip hazır olup olmadığını sorar. Anders yarış için hazır olduğunu söyler. Bu sırada Jet Anders'in evini görüp robot adama dönüşür. Kapıyı çalıp teslimatınız var der. Anders büyük bir heyecanla kapıyı açar. Jet önce kendini tanıtıp paketi verir. Anders şaşırır çünkü hiç birşey sipariş etmemiştir. Babası siparişi kendisinin verdiğini söyler. Kutunun içinden bir pusula çıkar. Babası eğer yolunu kaybedersen bu pusula sana yönünü bulmanda yardımcı olur der. Jet kızak yarışını çok merak etmektedir. Anders ona yarışa beraber katılabileceklerini teklif eder. Jet bunu seve seve kabul eder. Yarış alanına gelirler. Start verilir ve yarış başlar. Köpekler olanca gücüyle kızakları çekmektedirler. Biraz ileride önlerine küçük bir dağ tilkisi çıkar. Anders'in kızağını çeken köpekler onu kovalamaya başlayınca yarış pistinden ayrılıp başka yöne gitmeye başlarlar. Bir anda karşılarına deniz çıkınca dururlar. Buzullar çatlamaya başlar. Bir an önce buradan ayrılmazsak denize düşebiliriz deyip kaçmaya başlarlar. Fakat karadan ayrılan büyük bir buz kütlesinin üzerinde denizde sürüklenmeye başlarlar. Ne yapacaklarını düşünürken Jet harika kanatları çağırmanın vakti geldi der.

Anders harika kanatlarda kim diye sorunca Jet ne zaman ihtiyaç duysam hemen yardıma gelen muhteşem ucak arkadaşlarım der. Cimbo'yu arayıp durumu anlatır. Cimbo bu iş için en uygun uçağın kurtarma helikopteri olan Dizzy olduğunu düşünüp onu yardıma gönderir. Dizzy zaman kaybetmeden Jet'in yanına gelir. Kurtarma halatlarını kara parçasına sabitleyip buzulu karaya doğru çeker. Köpeklerle birlikte karaya atlayıp yarışa geri dönerler. Biraz ileride diğer yarışmacıları görüp onları geçerek birinci olurlar. Anders köpeklerini tebrik edip Jet ve Dizzy'e teşekkür eder. Jet ve Dizzy'de geçirdikleri güzel günün mutluluğu ile hava üssüne geri dönerler.

Birkaç Harika Kanatlar Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki Harika Kanatlar'ın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.