Keloğlan Masalları: Baskın

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Baskın, Uzun ve Huysuz o sabah devlerin elinden değerli bir eşya çalarlar. Fakat kaçarken dev onları farkeder ve kovalamaya başlar. Ormana yaklaştıklarında Uzun'u yakalar. Huysuz can havliyle çaldığı şeyi taşın altına saklar ve dereye atlar. Az ileride keloğlan ve arkadaşları dereye ağ atmış balık yakalamaya çalışmaktadır. Ağlarına kocaman birşey takılır. Balık yakalamayı umarken ağa Huysuz takılmıştır. Onu yukarı çekip kendine getirirler. Huysuz, Uzun'un devlerin elinde olduğunu söyleyip ağlar. Bu sırada çirkin cadı Bilgecan dedeyi konuşturup güçlerini elinden almak için sihirli bir iksir hazırlar. Kendisini de köylü bir adam kılığına getirip Bilgecan dedenin evine gider. Hileyle iksiri dedeye içireceği sırada Sivri ve Kara koşarak gelir ve Huysuz'un başına gelenleri haber verirler. Bilgecan dede dere kenarına gidip Huysuz'la konuşur. Huysuz ona devler ülkesine girip sebze büyütme makinesini çaldıklarını söyler. Bu sırada devler hızla köye doğru ilerliyordur.

Köylüler feryat figan kaçışırlar. Çirkin cadı devlerin geldiğini duyunca kara Vezir'i bulup kafasındaki planı anlatır. Devlere aleti Bilgecan dedenin çaldığını söyleyip, ondan kurtulacaktır. Bu sayede alette kara Vezir'in olup büyüttüğü sebzeleri devlere altın karşılığında satabilecektir. bu plan Kara Vezir'in çok hoşuna gider. Keloğlan, Kara ve Huysuz Uzun'u kurtarmak için devler ülkesine gizlice girerler. Bir tepeden köyü izlerken Çirkin cadı ve Kara Vezir'in devlerle konuştuğunu duyarlar. Cadı devlere makineyi Bilgecan'ın çaldığını anlatıyordur. Cadı ve devler Bilgecan dedenin evine doğru giderken, Kara Vezir onlardan ayrılıp aleti aramaya gider.

Keloğlan ve yanındakiler aleti ondan önce almak için yola koyulurlar. Huysuz aleti sakladığı yeri gösterir. Tam bu sırada Vezir' de gelir. Aleti almak için Keloğlan'ın üzerine yürürken Keloğlan cihazı çalıştırıp daldaki elmayı dev boyuta getirir. Dev elma Kara Vezir'in üzerine düşer. Keloğlan'ın bir planı vardır. Baygın haldeki Vezir'i de alıp Bilgecan dedenin evine giderler. Oraya vardıklarında devlerin çoktan gelip Bilgecan dedeyi yakaladıklarını görürler. Çirkin cadı Bilgecan'ın elinden güçlerini almak için ona doğru söyleme iksirini içirmek ister. Tam tası uzatırken Keloğlan uzaktan büyütme aletiyle tası büyütür ve iksir cadının üzerine dökülüp, tas üzerine kapanır. Devler Keloğlan'ın elindeki aleti görünce onun üzerine yürümeye başlar. Bunun üzerine Kara ve Huysuz topladıkları çakıl taşlarını devlere atarken Keloğlan da onları büyütür. devlerin üzerine dev taşlar yağar. Keloğlan aleti çalanı cadıya sorun der. İksiri içen cadı olup biten herşeyin doğrusunu anlatır. devler Keloğlan ve diğerlerinden özür dileyip vezir'le cadıyı alıp giderler. Devler onları ülkelerinde köle gibi çalıştırırlar.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: