Keloğlan Masalları: Keloğlan Dilek Diliyor

Keloğlan Masalları

Keloğlan'ın Dileği, gece uyurken Keloğlan'ın üzerine ayışığı vurur. Bu ona özel bir güç vermiştir. Tuttuğu bütün dilekler kabul olmaktadır. Annesi bahçeyi düzenlemesini ister. Keloğlan keşke bahçe olmasaydı der ve bahçe ortadan kaybolur. Yine Uzun ve Huysuz ağacın altına uzanmış açlıktan yemek hayalleri kuruyorlardır. Akşam olunca köye inip soygun yapıp karınlarını doyurmak isterler. Akşam karnının doyacağını duyan Uzun cebinde sakladığı elmaları atar. Huysuz buna çok kızar ve yakasına yapışır. Keloğlan ve arkadaşları futbol oynarken topları patlar.

Keloğlan keşke kocaman bir topumuz olsa der ve gökyüzünden kocaman bir top düşer. Keloğlanın annesi bahçenin kaybolmasıyla ilgili Bilgecan dededen yardım ister. Bilgecan dede dün gece ilginç bir şey oldu mu? diye sorar. Annesi sabaha karşı şimşek gibi bir ışık gördüğünü söyler. Bilgecan dede ne olduğunu anlamıştır. Hemen Keloğlanı bulmalıyız der. Keloğlan ve arkadaşları peşlerinden yuvarlanan toptan kaçarken karşılarına dere çıkar. Keloğlan keşke derenin suyu çekilse de karşıya geçsek der. Derenin suyu bir anda çekilir. Uzun ve Huysuz aç aç otururken Bilgecan dedelerin yaklaştığını duyup çalının arkasına saklanırlar.

Bilgecan dede Keloğlanın annesine neler olduğunu anlatır. Yılın belli bir günü bütün yıldızlar tek sıraya dizilip dünyaya tek bir ışık gönderirler. Bu ışık kime temas etmişse bütün gün dilekleri kabul olur der. İyi dilekler dilemesi için Keloğlanı bulmalıyız der. Huysuz bunu duyunca yine gözleri parlar. Keloğlan neler olup bittiğini anlamaya çalışırken uzaktan annesini görür.Korkuyla hemen saklanırlar. Bu arada karınları acıkmıştır. Keşke mükellef bir sofra olsa da yemek yesek der. Hemen arkalarında bir sofra belirir. Tam yemeği yemek üzereyken Huysuz, Keloğlan'ın yüzüne aynayla ışık yansıtır. Gözleri kamaşan Keloğlan keşke hiç güneş olmasa der ve bir anda gece olur. Keloğlan olup bitenleri anlamaya başlamıştır. Yardım almak için keşke annem ve Bilgecan dede burada olsa der ve dileği hemen kabul olur.

Bilgecan dede işin aslını anlatır. Son dilek hakkını iyi kullan der. Keloğlan keşke bu yaşanan gün hiç yaşanmasaydı der ve bir anda bir önceki güne döner.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: