Keloğlan Masalları: Hayalet Ev

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Hayalet Ev, gecenin bir yarısı Sivri ve Kara ormanda Sivri'nin kaybettiği parasını aramaya çıkarlar. Ormanda yürürken tuhaf sesler duysalar da geri dönmeyi kendilerine yediremezler. Sivri parayı tepedeki terkedilmiş evin orada kaybettiğini düşünür. Oraya doğru giderler. Gece yarısı ev çok ürkütücü görünmektedir. Evin önündeki kuyunun içi de çok kötü kokmaktadır. Dağılıp bir an önce parayı bulmak isterler. Sivri çok korksa da evin içini merak eder. Kapının üzerindeki delikten içeriye bakar. Ay ışığının vurmasıyla duvarda bir gölge görür. Onu hayalet zannedip titreyip bağırmaya başlar. O bağırınca Kara'da korkar. Oradan bağıra bağıra kaçarlar. İçerideki gölge kendilerine sığınak bulan Uzun ve Huysuz'un gölgesidir. Huysuz, Uzun'dan kuyudan su getirmesini söyler. Uzun söylene söylene kovayı kuyuya atar. Fakat içeride bir şey kovayı tutar. Uzun ne olduğuna bakınca aşağıda bir timsah görür. Korkuyla eve kaçar. Sabah olunca Kara ve Sivri gece olanları Keloğlan ve Balkız'a anlatırlar. Kara hiç korkmadığını söylese de gerçekte çok korkmuştur.

Çocuklar terkedilmiş eve tekrar gidip hayaleti görmek isterler. Balkız gitmek istemeyince Keloğlan , Kara ve Sinek eve giderler. Hayalete inanmadıklarını söyleseler de içeriye girmek istemezler. Dışarıda saklanıp beklemeye başlarlar. Tam o sırada içeriden bir kükreme sesi gelir. Çok korkarlar. Aslında bu içeride uyuyan Uzun'un horlamasıdır. Uzun'un sesine uyanan Huysuz duvardaki delikten dışarıya bakınca evi gözetleyen çocukları görür. Bunlar burada ne yapıyor diye düşünür. Keloğlan ve arkadaşları harekete geçmeye karar verirler. Sivri ağaca çıkıp içeriyi gözetler. Delikten bakarken Huysuz'la göz göze gelirler. İkisi de korkuyla bağırmaya başlar.

Sivri korkudan aşağıya Karakaçan'ın üzerine düşer. Keloğlan, Karakaçan'a onu eve götürmesini söyler. Kendileri içeriye girmeye karar verirler. Evin içinde sessizce ilerlerken tahtalar o kadar eskidir ki Kara'nın ayağı tahtaların arasına sıkışır. Bağırmaya başlar. keloğlan onu sıkıştığı yerden çıkarır. Bu sırada Uzun ve Huysuz çuvallardan kostüm yapıp onları korkutmaya hazırlanırlar. Tam bu sırada Uzun'un bastığı tahta kırılır ve evin bodrumuna düşer. Arkasından da Huysuz. Ortalık çok kötü kokmaktadır. Haydutlar karanlıkta bir çift göz görürler. Bu kuyu canavarıdır. Kötü koku ondan gelmektedir. Can havliyle düştükleri delikten geri çıkmayı başarırlar.

Kaçarken Huysuz'un ayakkabısının teki canavarın elinde kalır. Canavar kokudan bayılır. Keloğlan ve Kara tekrar dışarı çıkarlar. Sivri eve gitmemiş dışarıda beklemektedir. Onun yanına giderler. Bu sırada kapı açılır. Uzun ve Huysuz korkudan bembeyaz bir halde çıkıp giderler. Keloğlan ve arkadaşları hayalet zannettiklerinin haydutlar olduğunu görünce gülmeye başlarlar. Bu sırada Karakaçan, Sivri'nin kaybolan parasını bulur. Gece olunca canavarı beslemeye gelen cadı onu baygın bir halde bulur. Yerde duran ayakkabı tekini alıp koklar. Kendisi de canavarın yanına bayılır.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: