Keloğlan Masalları: Şişe Cini

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Şişe Cini, Sinek ve arkadaşları sapanla ormanda kuş avlamaya çıkmışlardır. Kuş avlamayı bir türlü beceremezler. Canları da çok sıkılmaya başlamıştır. Bütün gün ne yapacağız, acaba Keloğlan ve arkadaşlarına mı sataşsak diye düşünürler. Sinek arkadaşının elindeki sapanı alıp ağaçtaki kuş yuvasını düşürmek ister. Bişr seferde isabet ettirip yuvayı düşürür. Acaba içinde ne var diye bakmaya gittiklerinde yuvada eski mavi bir şişe bulurlar. Şişe o kadar eskidir ki kapağını uzun uğraşlar sonunda açmayı başarırlar. Kapağı açılınca içinden önce mavi bir duman, sonra da bir cin çıkar. Hepsi korkuyla bağırırlar. Şişeden çıkan cin çocuklara minnettar kalmıştır. Onlardan bir isteği vardır. Tekrar şişeye girip çocuklardan kapağını kapatmalarını sonrada şişeyi kırmalarını ister. Sinek okuduğu masallarda şişeden çıkan cinin dilekleri yerine getirdiğini söyler. Sende bizim dileklerimizi yerine getir istediğini yapalım der.

Sinek dünyanın en zengini olmak isterken Tomurcuk'da dünyanın en güzel kızı olmak ister. Şişman arkadaşı ise dünyanın en güçlü insanı olmak istediğini söyler. bu sırada tarlaya çalışmaya giden Keloğlan Sinek ve arkadaşlarını görüp, çalının arkasından ne yaptıklarını izlemektedir. Çocukların cinden istediklerini duyunca Kara Vezir ve cadıdan sonra birde bunların kötülükleriyle mi uğraşacağız diye düşünür. Cin çocuklara şişeyi kırın dileklerinizi yerine getireyim der ve şişeye geri girer. Sinek şişeyi alıp yere atar fakat kırılmaz. Daha yükseğe hızla atmaya kalkışınca havalanan şişeyi Karakaçan'ın üzerinde hızla gelen Keloğlan kapıp kaçar. Sinek ve arkadaşları peşinden koşarlar. Keloğlan şişeyi Bilgecan dedeye götürmek istiyordur. Fakat az ileride karşısına bir uçurum çıkar Karakaçan bir anda durunca şişe aşağıya düşer. Keloğlan ve diğerleri arkasından bakakalırlar. Şişe aşağıda kuş yakalamaya çalışan Uzun'un kafasına düşer. Huysuz ne olduğunu anlamaya çalışır. Zorda olsa o da kapağını açmayı başarır. İçinden cin çıkar. Önce çok korksalar da sonra bunun bir ganimet olduğunu düşünürler. Cin onlardan da şişeyi kırmalarını ister. Huysuz bunun karşılığında dileklerinin yerine getirilmesini ister. Uzun cinden kocaman bir kızarmış tavuk Huysuz'da içinde altınlarla dolu bir sarayda padişah olmak ister. Cin şişeyi kırarlarsa dileklerini yerine getireceğini söyleyip tekrar şişeye girer. Huysuz tam şişeyi kıracakken Sinek ve ekibi gelir.

Bu sırada Keloğlan derede balık tutmakta olan arkadaşlarının yanına gidip şişe ve cinden bahseder. Onları da alıp Huysuzların yanına gider. Sinek şişenin kendisine ait olduğunu söyler. Huysuz vermek istemez. Şişe elden ele uçarken en son Keloğlan yakalayıp eşeğin üzerine atlar ve kaçar. Şişeyi Bilgecan dedeye getirir. Bu sırada arkadaşları da arkasından gelmiştir. Dedeye şişeyi ve cini anlatırlar. Bilgecan dede bunun bir cadı tarafından yapılmış bir büyü olduğunu düşünür. Her türlü çarpmada kırılmayan şişenin tepesine bir kaşıkla vurur. Şişe bir anda paramparça olur. İçinden bir insan çıkar. Çocuklar onun cin değilde normal bir insan olduğunu görünce çok şaşırırlar. Kapıyı açıp hep birlikte dışarı çıktıklarında dışarıda bekleyen Sinek ve arkadaşlarını görürler. Sinek şişeden çıkan insanı görünce neler olduğunu sorar. İnsan yıllar önce şişeye hapsedildiğini anlatınca Sinek hayal kırıklığına uğrar.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: