Keloğlan Masalları: Taş Makas

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Taş Makas, Kara Vezir ve çirkin cadı yine bir oyun peşindedir. Çirkin cadı kazanında kavga iksiri kaynatır. Amaçları bu iksiri köydeki bütün kuyulara döküp, köylülere içirmektedir. Herkes birbiriyle kavga ederken kendileri de istediği her şeyi rahatlıkla yapabileceklerdir. Gece planlarını uygularlar. Sabah olunca Keloğlan mutlu bir şekilde uyanır. Annesiyle şakalaşırlar. Annesi ona harika bir kahvaltı hazırlamıştır. Keloğlan'ın annesi kuyudan çektiği suyu içince bir anda değişir. Her şeye sinirlenmeye başlar. Keloğlan'ı bir güzel fırçalar. Keloğlan buna bir anlam veremez. Annesi Keloğlan'ı tarlada çalışmaya gönderir. Yolda Kara ve Sivri ile karşılaşır. Onlarda da bir tuhaflık vardır. Dereye balık tutmaya gidiyoruz sende gel derler. Keloğlan annesinin tarlaya gönderdiğini yarın gelebileceğini söyler. Kara ve Sivri çok sinirlenirler. Ya bugün bizimle gelirsin ya da bir daha gelemezsin der ve giderler. Keloğlan yine bir anlam veremez bu sabah herkese ne oluyor böyle diye düşünür. tarlaya gitmeden Bilgecan dedenin evine gider. Fakat Bilgecan dede evde yoktur Keloğlan onu beklerken masanın üzerindeki sudan içmek ister. Tam içecekken Bilgecan dede ve Balkız gelir. Sakın o suyu içme der. Bilgecan dede bütün köylüler kavga etmeye başlayınca bunun iksir yüzünden olduğunu anlamıştır. Kavga iksirine karşı sevgi iksirini hazırlamak için Balkız ile birlikte gerekli otları toplamıştır.

Sadece oğul otunu koparamamışlar dır. Çünkü bu ot sadece taş makasla kesildiği zaman etkisini gösteriyordur. Keloğlan bu makas neredeyse ben alırım der. Fakat o iş o kadar da kolay değildir. Çünkü makas yedi başlı yılanın mağarasındadır. Bu sırada cadı Bilgecan dedenin sevgi isirini hazırlama ihtimaline karşı taş makası almaları gerektiğini söyler Kara Vezir'e. Vezir bu kadar tehlikeli bir göreve gitmek istemediği için Uzun ve Huysuz'u yollamak ister.Askerler yaka paça haydutlaı getirir. Kara Vezir onlara yapacakları görevi anlatır. Keloğlan'ın da makasın peşinde olma ihtimaline karşı dikkatli olmalarını söyler. Bu arada Uzun da iksirden içip asabileşmiştir. Keloğlan ve Balkız makası bulmak için yola düşerler. Giderken karşılarına kavga eden iki dev çıkar. Devler, Keloğlan ve Balkız'ı farkedince onları kovalamaya başlarlar. İleride yerde duran bir tırmık devin ayağına batar. Dev acıyla kıvranmaya başlar. Diğer dev dönüp ona bakayım derken o da ağaca çarpar. Keloğlan ve Balkız onlardan kurtulup kaçmayı başarır. Bu sırada Uzun ve Huysuz da makası almak için yılanın yılanın mağarasına doğru giderler. Yolda devlere yakalanırlar. Devler onları alıp köylerine götürür. Keloğlan, Balkız ve Karakaçan yılanın mağarasına girmeyi başarırlar. Tam makası almak üzereyken yılan uyanır. Keloğlan'a saldırır. Keloğlan kendini korumayı başarır. Yılana güzellikle durumu izah etsede yılan bunu anlamaz.

Balkız ve Karakaçan'ı esir alır. Devlerin kendine ait olan bir kolyeyi çaldığını eğer bu kolyeyi onlardan alırsa arkadaşlarını geri bırakacağını söyler. Keloğlan bu teklifi kabul eder. Dev anasının evine gider. Devler uykuya dalmıştır. İçeriye girdiğinde tavana asılmış bir halde Uzun ve Huysuz'u görür. Önce dev anasının boynundan kolyeyi kesip alır, sonra da Huysuz ve Uzun'u kurtarır. Kolyeyi sağ salım yılana getirir. Yılan sözünü tutup arkadaşlarını serbest bırakır. taş makası da Keloğlan'a verir. Sabah olunca Keloğlan makası Bilgecan dedeye getirir. Dede sevgi iksirini hazırlayıp köylüye içirir. Herkes eski haline dönmüştür. Daha sonra kara ve Sivri gelip yine balığa gitmeyi teklif eder. Keloğlan bunu duyunca tarlaya gitmeyi unuttuğunu hatırlar. Annesinin korkusuyla tarlaya doğru koşar.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: