Keloğlan Masalları: Keloğlan Testiyi Kurtarıyor

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Keloğlan Testiyi Kurtarıyor bölümünde Keloğlan gördüğü kabusun üzerine bir de arkadaşlarının soğuk şakasıyla karşılaşınca güne kötü bir şekilde başlar. Arkadaşları bir iddiaya girmiştir.İddiayı örgülü kaybeder. Dere kenarında bulduklar testiyi taşıyacaktır. Işıl ışıl parlayan testiyi Keloğlan çok beğenir. Balkızın aralarında olmadığını görünce merak eder. Arkadaşları onu dokuz taş oynamak için çağırıp giderler.

Annesi kahvaltıya çağırır aşağıya inerken bir sürü sakarlık yapar. Annesi ayağı takılıp düşmüştür, romatizma yüzünden bacakları da ağrımaktadır. Bilgecan dedeye gidip ilaç almasını ister. Keloğlan arkadaşlarımla oyun oynayacağım sonra giderim deyince annesi çok kızar. Korkuyla fırlayıp gider. Diğer tarafta Uzun ormanda mantar toplarken arkasından Huysuz gelip vurur. Daha sessiz olmasını söyler. Uzun neden diye sorduğunda Huysuz kızar. Uzun saçma sapan bir sürü soru sorunca da iyice sinirlenir. Ona dün gece mahallenin simgesi olan altın testiyi çaldıklarını onu da dere kenarında unuttuklarını daha sonrada çocukların bulup götürdüklerini hatırlatır. Yeniden plan yapıp testiyi çocukların elinden almalıyız der. Akşam olunca planlarını devreye sokacaklardır.

Uzun topladığı mantarları yemek ister fakat hepsi zehirli mantardır. Huysuz buna da çok kızar. Keloğlan, Bilgecan dedeye giderken Balkız'ın evine uğrar. Beraber gidelim der. Balkız evde annesine yardım ediyordur. Çamaşırları da toplayıp gidelim der. Keloğlan yardım etmek için çamaşırları toplamaya kalkışır fakat hepsini yerlere saçar. annesinin sesini duyunca ikisi de oradan kaçarlar. Uzun çocukların testiyi bırakmış oyun oynadıklarını söyleyince Huysuz yattığı yerden bir anda fırlar. Keloğlan ve Balkız ilacı almak için Bilgecan dedenin evine gelirler. Bilgecan dedenin üzgün olduğunu görünce sorarlar. Bilgecan dede kasabanın simgesi olan testinin çalındığını söyler. Keloğlan, Balkız'a testinin kendi arkadaşlarında olduğunu söyler. Beraber almaya giderler.

Çocuklar hiçbir şeyden habersiz dokuz taş oynarken Huysuz ve Uzun çalılardan kamuflaj yapıp yanlarına gelirler. Uzun testiyi alayım derken Kara'nın ayağını tutar. Bir anda deşifre olurlar. Bu sırada Keloğlan ve Balkız gelir. Huysuz testiyi alıp kaçarken Keloğlan ipin ucuna taş bağlayıp atar. Uzun'u ayağından yakalar. Huysuz testi benim olmazsa kimsenin olamaz der ve havaya atar. Keloğlan büyük bir hızla koşar ve testiyi kurtarır. Huysuz ve Uzun oradan kaçarlar.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: