Keloğlan Masalları: Yılın Maçı

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Yılın Maçı, Keloğlan ve arkadaşları tarlada maç yaparken Sinek ve ekibi de onları uzaktan izlemektedir. Ne kadar erken gelirlerse gelsinler her gün tarlayı Keloğlanlara kaptırmaktan şikayetçilerdir. Buna bir çare düşünürler. Keloğlan yanlarından geçerken yine sataşırlar. Ona futbol oynamayı beceremediğini kendilerden ders alması gerektiğini söylerler. Keloğlan buna kızsa da sakinliğini korur. Sinek Keloğlan ve takımına meydan okur. Üç gün sonra burada maç yapalım kaybeden Bir daha burada top oynamasın der. Keloğlan tarla hepimizin böyle iddiaya girmeye gerek yok dese de Sinek ikna olmaz. Sinek'in arkadaşları korktunuz mu? yoksa diye dalga geçince Kara ve diğerleri maç yapmayı kabul eder. Bu sırada gelen bir amcada bütün köylüleri toplayıp maçı izlemek istediklerini söyler. Bu sırada Huysuz yapacağı soygunun planını hazırlarken Uzun koşarak yanına gelir. İnsanları evlerinden nasıl uzak tutacağını düşünmektedir. Uzun üç gün sonra maç yapılacağını, bütün köylülerin maçı izlemeye gideceklerini söyleyince Huysuz sevinçle Uzun'un boynuna sarılır.

Keloğlan ve takımı maç için antrenman yaparken Kara'nın attığı top Keloğlan'ın başına isabet eder ve oracıkta bayılır. Arkadaşları korkuyla etrafına toplanırlar. Bu sırada Sinek ya maçı kaybedersek diye endişelenmeye başlar. İşi şansa bırakmamak için bir yol bulmalıyız der. Akıllarına bağırsak çalıştırıcı bir ot gelir. Tomurcuk evde kek yapıp içlerine bu ottan karıştırır. Amaçları Keloğlan ve takımının bağırsaklarını bozup maça çıkmalarını engellemektir. Bu sırada Keloğlan kendine gelir. Fakat bir sorun vardır. Çarpmanın etkisiyle Keloğlan toptan korkmaya başlamıştır. Arkadaşları ne söylese de Keloğlan ikna olmaz. Maça çıkmak istemiyordur. Bir çözüm bulmak için Bilgecan dedeye giderler. Bilgecan dede yarına kadar bir cesaret iksiri hazırlayacağını söyler. Maç günü gelir. Keloğlan ve arkadaşları meydanda toplanıp Bilgecan dedenin gelmesini beklerler. Fakat Bilgecan dede ortada yoktur. Keloğlan bu şekilde maça çıkamam hala korkuyorum der. Bunun üzerine Prenses, Bilgecan dedenin evine gider. Fakat dede iksir hazırlamayı unutmuştur. Aklına başka birşey gelir. Maç başlamak üzereyken Sinek, Keloğlanlara kek ikram eder. Faka daha öncesinde Uzun keklerin bir kısmını yemiş, ilaçlılarla ilaçsızları birbirine karıştırmıştır.

Sinek ve ekibi ilaçsız zannettikleri kekleri yerken Keloğlan ve takımı iştahsız oldukları için birer ısırık alıp bırakmıştır. Prenses gelmeden maç başlar. Sinek'in takımı hızlı bir başlangıç yapar ve üst üste goller atar. Skor 8-0 'a geldiğinde prenses iksiri getirir. Keloğlan iksiri içip cesaretlenir ve maça girer. Keloğlan golleri atmaya başladığında Sinek ve ekibi keklerin etkisiyle kıvranmaya başlar. Kazdıkları kuyuya kendileri düşmüştür. Skor eşitlenir, maçın son saniyesinde Keloğlan'ın golüyle maçı kazanırlar. Büyük sevinç yaşarlar. Maç bitip köylüler evlerine döndüklerinde Huysuz ve Uzun'un evlerini soyduklarını görürler. Büyük bir hışımla onları kovalamaya başlarlar. Keloğlan ve arkadaşları kazanmanın sevincini yaşamaktadırlar. Keloğlan iksir sayesinde cesaretini kazandığını söyleyince, Prenses içtiği şeyin normal su olduğunu, cesaretin kendinin içinde olduğunu söyler.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: