Keloğlan Masalları: Yumurta

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Yumurta, Keloğlan ve Kara nesli tükenmekte olan Hup Hup kuşunun yumurtasını görmek için tepeye doğru tırmanırlar. Fakat zirveye çıktıklarında yumurtanın orada olmadığını görünce endişelenirler. Çünkü bu yumurta Bilgecan dedenin emanetidir. Diğer taraftan Kara Vezir cadının evinde ondan hafıza silme iksiri yapmasını ister. Bu sayede köylülerin hafızasını silip vergiyi yükseltmek ve onları daha çok çalıştırmak ister. Cadı Hup hup kuşunun yumurtasını kendisine getirmesi şartıyla bunu kabul eder. Çünkü cadı yaşlanmakta ve gücünü kaybetmektedir. Bu yumurta onu gençleştirmeye yarayacaktır. Vezir askerlerini gönderdiğini, yakında yumurtayı getireceklerini söyleyip oradan ayrılır. Askerler tepeye tırmanıp yumurtanın orada olmadığını görünce vezir'in gazabından korkup endişelenirler. Eli boş dönmemek için yumurtayı aramaya başlarlar. Bu sırada Uzun herkesten önce yumurtayı bulmuş Huysuz'un yanına heyecanla koşup omlet yapacağını söylemiştir. İkili ateş yakıp yumurtayı pişirmek üzereyken askerler çıkan dumanı görüp o tarafa doğru giderler.

Bu sırada keloğlan ve Kara yumurtanın kayıp olduğunu haber vermek için Bilgecan dedenin evine giderler. Oturup durumu anlatırlar. Bilgecan dede yumurtayı mutlaka bulmaları gerektiğini çünkü bu kuşun neslinin tükenmek üzere olduğunu söyler. Bu kadar büyük bir alanda bir yumurtayı nasıl buluruz diye düşünürken Bilgecan dedenin aklına yeni buluşu olan adımhopter gelir. Adımhopter tahtalardan yapılmış bir helikopterdir. Bilgecan dede onun nasıl çalıştığını anlatmak üzereyken yaşlılığından dolayı kısa süreli bir hafıza kaybı yaşar. Keloğlan ve Kara dedenin hafızasının yerine gelmesini beklerken Örgülü, Balkız ve Sivri de gelirler. Uzun tam yumurtayı kırmak üzereyken askerler gelir. Onun Kara Vezir'e ait olduğunu söyler. Huysuz bunun değerli bir şey olduğunu düşünüp yumurtayı alıp kaçar. Arkasından Uzun askerleri bir vuruşta bayıltır. Kaçıp bir ağacın dalına saklanırlar. Askerlerin geri gelmemesini merak eden Vezir onları aramaya çıkar.

Keloğlan ve Kara Bilgecan dede gelmeyince helikopteri kendileri uçurmaya karar verirler. Bir iki deneme yapıp geri inerler. Bilgecan dedenin hafızası yerine gelir ce iki tane koruyucu gözlük verir. Kara uçmaktan korktuğu için Keloğlan ve Balkız helikopterle, Kara ve Sivri de eşekle yumurtayı aramaya çıkarlar. Bu sırada Vezir askerler ve yumurtayı ararken Huysuz yanlışlıkla ağaçtan önüne düşer. Kara Vezir yukarıda Uzun ve yumurtayı görür. Huysuz korkusundan yumurtayı zaten size getiriyorduk der. Uzun'dan yumurtayı ister. Uzun yukarıdan aşağıya sarkıtırken Kara bir anda yumurtayı alıp kaçar. Kara Vezir atla peşlerinden kovalar. Eşeğin ayağı bir kütüğe takılınca dengelerini kaybederler. Yumurta ellerinden kaçar. Vezir tam yumurtayı tutmak üzereyken adımkopterden Balkız uzanıp yakalar. Yumurtayı sağ salim dağdaki yuvasına götürüp bırakırlar. kara ve Sivri, Bilgecan dedenin evine dönerler. İkisi de çok yorulmuştur. Çok geçmeden helikopterde görünür. Fakat inişlerde acemi olan Keloğlan helikopterle sert bir iniş yapar. Helikopter biraz zarar görür. Pedal çevirmekten Keloğlan'ın bacakları ağrımıştır. Yine de yumurtayı sağ salim yuvasına bıraktıkları için hepsi de çok mutludur.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: