Kikoriki: Bayram Kutlamaları

Kikoriki

Kikoriki: Bayram Kutlamaları, Kikoriki ve arkadaşları evde parti vermektedir. Her yeri balonlar ve konfetilerle süslemişlerdir. Müzik eşliğinde dans edip eğlenirler. O kadar çok dans etmişlerdir ki hepsi yorgunluktan bitkin düşer. Küçük domuzcuk bir sonraki bayramın ne zaman olduğunu sorar. Tavşan takvime bakar ve otuz yedi gün sonra olduğunu söyler. Hepsinin bir anda keyfi kaçar. Daha bayrama çok vardır. Karga herhangi bir hafta sonunu bayram gibi kutlayabiliriz der.

İlk hafta sonunda hepsi müzik aletlerini alıp çalarak sokaklarda dolaşırlar. Ayıcık bahçesiyle uğraşıyordur. Geçerken onu da alırlar. Deniz kenarında müzik eşliğinde eğlencelerine devam ederler. Gece olunca ayıcık Bobo evine döner. Sabah arkadaşları yorgun argın bahçenin önünden geçerken onlara bugününde Afrika'nın yerel bir bayramı olduğunu söyler. Arkadaşları yine Bobo'nun kolundan tutup eğlenmeye götürürler. Oysa Bobo kalıp bahçesiyle ilgilenmek istiyordur. Yine büyük bir eğlenceden sonra yorgun argın dönerler.

Bu günlerce böyle devam eder. Her gün bayram kutlamaktan hiçbirinde derman kalmaz. En sonunda evde dinlenirken Kikoriki otuz yedi günün dolmak üzere olduğunu, büyük bayramın yaklaştığını söyleyince hepsi bir ağızdan olamaz diye bağırırlar.