Kuzucuk: Farkı Bul

Kuzucuk

Kuzucuk çok güzel bir gündür hava mükemmel dir. Top oynana bilir Kuzucuk da bunu çok sevmektedir. Topunu alır ve bahçeye oynamaya çıkar. Köskös yer altın da yaşamaktadır, o bir Köstebektir. Toprak altın da çok güzel taşlar toplamıştır, taşlarla oynamayı sevmektedir. Badem ile Laklak yapboz oynarlar yapboz oynarken en önemli iş renklerine göre ayırmak bu oynadıkları oyunu kolaylaştıracaktır.

Bunları bilmek renklere göre olan kağıtları ayırmak gereke bilir. İbikli, Tıpır ile koşmakta ve yarış yapmakta ve dokuz ile altı levhası karışmaktadır. Altı rakamına tersten bakıldığın da dokuz olarak okunur, bu farkı Kuzucuk bulmuştur. Bunu İbikli ile Tıpır'a bu farkı söyler. Gök yüzünde fırtına başlamıştır. Her şeyi birbirine karıştırır o kadar güçlü bir toz bulutu dur ki her şeyi bir birine katmıştır. Top havada uçar, yapraklar havada İbikli ise toz bulutundan yararlanarak uçmuştur, sonra hızla yere çakılır. Bu tür toz bulutu çıktığın da bir yerlere saklanmak en güzel çözüm olsa gerek. Tostos amcanın saksıları o toz bulutu çıktığın da yerleri değişmişti.

Çevresinde gelişen olayları dikkatli gözlemleyip bunlara dikkat eden biri bu eşyaları yerine koyması gerekir, bu çiftlikte bunlara dikkat eden sizce de Kuzucuk değimlidir? Tabi ki doğal olarak o dur. Tostos amca bu güzel gerekli görevi Kuzucuğa vermişti Tıpırın da yardımı ile bu işler çözülecektir. Kuzucuk şimdiden işe koyulmuştur sizce de birine verilen görevin yerine getirilmesi kadar daha güzel ne ola bilir, arkadaşlarının ve Tostos amca ya uygun bütün eşyaları Kuzucuğun dikkatli olması ile yerlerine bırakılmıştır. Ne güzel dikkatli olmak verilen görevleri yerine getirmek.