Kuzucuk: Gizli Meyveler

Kuzucuk Hikayeleri

Kuzucuk: Gizli Meyveler, "Koş gel durma eğlen!" Kuzucuklar çiftlikte iken Kuzucuk yumurtaları elinde havaya atarak çeviriyordur. Kuzucuk yumurtaları elinde havaya atarak çeviriyormuş. Çünkü yumurtaları yere düşürmeden çevirmek çok önemli bir yetenektir, arkadaşı Cikcik de bunu beğenerek izler ve çok keyiflidir. Tarif de yazdığı gibi kek yapmak istemiştir.

Yumurtaları bir kabın içine kabuklarından ayırarak kırmıştır. Cikcik yanına gelmiş, galiba Badem'e yardım etmek istiyorsun evet istiyorum ama bu tarif Badem'in yaptığına hiç uymadı diye düşünür, yine de tadının benzemesi bile yeterli olacaktır. Badem ben eve dönünce ben de meyveli kek yapabilirim. Tıpır bence sen sepetini doldur mideni değil. Tıpır bu meyveler sepete şuradakiler de Tıpırın demiştir. Badem sepetini topladığı böğürtlen meyvesi ile dolup taşmıştır. Tıpır'ın yediği meyveyi Badem de bilmiyor dur. Bilinmeyen bir meyvenin yenmemesi lazım bunu unutmayın? Tıpır yanlış meyve yediği için karnı çok ağrıyordur . Kuzucuk nasıl bir meyve yediğini Bademe sorar bilinmeyen bir meyve yendiğinde karın ağrısı çekmek pekte kolay değil.

Tostos amca o sakin konuşması ile bilinmeyen ve kendisi için zararlı bir şey yemenin ne kadar yanlış olduğunu ifade eder. Kitaplarda bu tarz ağrılardan bahsettiğini hepimiz biliriz, karın ağrısı çok zordur. Tıpır'ın ağrısına iyi gelecek bir şeyler muhakkak bulunacak ve karın ağrısı giderilecektir. İbikli benim gözüm açıktır ve bu benim göbek adımdır dese de hala Tostos amcanın tarif ettiği bitkiyi aramaktadır. Acaba beyaz yapraklı çiçekler ne olmalı dır? Bunu hep beraber öğreneceğiz. Acaba bu çiçekler papatya mı? dır. Bu Tıpır kaç avuç meyve yemiştir? Karnının ağrısı ona kocaman fillerin yürüme sesi gibi gelmektedir, böyle bir tabir çokta komiktir. Tıpırın karnına kaç fil sığmıştır.

İbikli uçarak suyun içine düşmüştür çünkü çiçekler yani papatyaları bulmuş bulduğu içinde çok mutlu olmuştur lakin suyun diğer tarafına nasıl geçmelidirler. bir ağaca ip bağlayıp hızla ileri geri yaparak karşı tarafa atlamalı mıdır? Evet bunu başardılar Tostos amcanın tarifine göre kaynatılıp Tıpır'a içirilmiştir. Bunun hiçbir zaman unutulmaması gerekir, Yani papatyanın karın ağrısına iyi geldiği. Kuzucuğun kek hamuru o kadar çok kabarmıştır ki kek tarifi tutmamıştır.

Bir Kuzucuk Hikayesi Daha!

Kuzucuk bu bölüm hikayesi'ni beğendiyseniz, Kuzucuk'un eğlenceli ve macera dolu diğer hikayelerinden birini daha okumumalısınız!