Maysa ve Bulut: Bilmece

Maysa ve Bulut Hikayeleri

Maysa ve Bulut: Bilmece, Perçem, Maysa'nın annesi hadi kızım kalkmalısın, ateşin mi? var kızım der. Kiraz koşarak Maysa'nın yanına gelir. Haydi okulun arabası geldi, Maysa'yı çağırsa da kalkmaz, Seher, Perçem Perçem diye seslenir, Yaman dede gelir, hayırdır ne oluyor diye sorar. Acaba sen Maysa'ya çorbasını içirsen de ben gidip bakayım der. Baba yürümekten halim kalmadı, az kaldı bizim de bir köyümüz olacak, Seher kazanı kaybetmiş her yere bakmış ve kazanı bulamamış. Perçem dereye baktın mı? der yalnız gidemem sen de gelir misin? ben korkarım neden korkacaksın hadi gidelim bakalım bak demiştim Seher derede unutmuşsun, hay aklınla bin yaşa. Maysa'nın dişi çıkmış Kınalı ile konuşuyor, herkes benle dalga geçer Kınalı nasıl dişimin çıktığını söylerim Kirazın kardeşi gibi oldum, hemen bunu yerine takmalıyım der. Yaman dede gelir ve Maysa ya ben sana bilmececi çocuğun hikayesini anlattım mı ? Maysa ise hayır dede dinle o zaman.

Bundan yıllar önce ta Kaf Dağının da ötesinde bir çocuk yaşarmış bu çocuğa biri bilmece soracak diye çok korkarmış ve öyle tedirgin olurmuş ki çünkü hiçbir bilmeceyi bilemezmiş MANTARLAR NEDEN ŞEMSİYE BİÇİMİN DE OLUR? Yağmurlu yerlerde yetiştikleri için, ANNE KIRK AYAĞIN EN YOTGUN OLDUĞU GÜN HANGİ GÜNDÜR? Yavrularının ayaklarını yıkadığı gündür, en sonunda onu bulamayacakları bir yere kaçmış insanlardan saklanırsa bir bilmece soramayacaklarını ve tedirgin olmayacağını düşünürmüş. Zaman geçtikçe öyle sıkılmış ki yalnızlıktan evine dönmeye karar vermiş, yolda bir birilerine bilmece soran ve bilmece çözmeye çalışan insanları görmüş, çocuk anlamış ki tedirginliğin asıl nedeni bilmemekten korkması imiş bunu anlayınca ve başkalarıyla çözmenin keyfini anlayınca çok mutlu olmuş bundan sonra çocuğun adı bilmececi çocuk olmuş, ve bilmece üretmeye başlamış Maysa ise okula gidip dişinin çıktığını ve artık büyüdüğünü Buluta söylemeliyim, AAA bakın bakın Ozan geldi.

Benzer Birkaç Maysa ve Bulut Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden Maysa ve Bulut koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: