Maysa ve Bulut: Diş Buğdayı

Maysa ve Bulut Hikayeleri

Kış mevsimi her yeri beyaz bir örtü gibi kaplamış herkes Borayı aramakta... Maysa ve Bulut: Diş Buğdayı, Bulut ile Devran amca da Bora'yı aramakta, Dedesi yanlarında acaba biz Ozan Ozan dedik sinirlendi yanında o kadar çok konuştuk acaba Ozanı aramaya mı? gitti, sürünün başın da kim var gözümüz sürümü görüyor? Kolay gele Güneş Ana sağ olasın kızım Güneş Ana perçem yok mu? Gülser'i ile beraber sürünün başında sürüye bakıyorlar haydi bakalım hava çok soğuk bebeği üşütmeyelim içeri girelim herkes köyde Bora'yı arıyor inşallah oda Ozanı aramaya gitmemiştir Güneş ana bak kardeşimin ilk dişi çıkmıştır Güneş ana kardeşimin diş hediğini (hedik: buğday tanesi) kaynatır mısın? bu çocuklar ne çabuk büyüyor Bora ormanda bir keçi görür ve ayağı takılmış ve ayağını çıkartamaz Bora bunu fark eder keçiyi bu tuzaktan kurtarır tam arkasına dönmüştür ki bir de ne görsün arkasında kocaman bir bozkurt çok korkar fakat Bora'nın kurtardığı keçi bu sefer bozkurttan Bora'yı kurtarır, sen de beni kurtardın teşekkür ederim keçi der. Güneş Ana diş hediği kaynatmıştır ve tabaklara koyarak ikram ederler Maysa da benim de ağızımda bütün dişlerim var baksana Güneş Ana evet hedikler yenilir ve duaya başlar misafirler ömrü uzun olsun, vefalı, çalışkan olsun, mutlu huzurlu ömür versin yaradan.

Hediyeler sunulur hediyeleri bırakılır büyüklerine, Maysa, Dumana koş geliyorlar diyor her yere bakmışlar babamla Çınar da bulamamış Ozan başka köye gitmiş hayırlısı olsun. Herkes çok üzülse de yapılacak bir şey kalmamıştır. Dede dişlerime baksana benim bütün dişlerim var. Kiraz'ın kardeşine diş hediği kaynatıldı ilk koşan büyük tabağı alır. Dede bu ne demek bebeğin önüne çekiç, boncuk, kalem bırakır. Maysa ben neyi seçmiştim sen boncuk seçtin ne demek boncuk yani, renkli hayatın olsun. Bulut ise ben pilot olacağım der. Maysa ve Duman sevimli dağ keçisine hedik kaynatır ve keçi yavrusuna birini seç hadi bakalım. Bulut kaval çalar dedesine, Güneş Ana oğlum neredeydin biz merak ettik bir daha haber vermeden hiçbir yere gitme der.

Benzer Birkaç Maysa ve Bulut Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden Maysa ve Bulut koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: