Maysa ve Bulut: Göç

Maysa ve Bulut: Göç, son bahar gelmiş yapraklar dökülmekte, göçmen kuşlar göç etmekte. Maysa çadırından hızla koşar ve dışarı çıkar Kınalı ile kırlar da dolaşırlar. Artık göç vakti gelmiştir. Dedesi bu kız yok mu ya bu kızın çok acelesi vardır Buluta öyle bir çarpar ki Bulut ne olduğunu anlayamaz, ve hala koşar. Perçem kızım su bakracını yükledin mi? Yükledim ana babası sorar Maysa nereye kaçtı yine? Dedesi ben onun nereye gittiğini biliyorum, Maysa ağaçla konuşur bahar gelene kadar bu atkım seni ısıtır sakın bunu çözme der. Ninem bana bir tane daha örer. Kınalı kaybolma sakın yanımdan ayrılma dese de o hala ağaç ile konuşmaktadır. Kırlangıçlar gelene kadar bende döneceğim inşallah beni bekle bende yazın sana geleceğim göç ile beraber seninle olacağım bunu unutma ağaç diyerek ayrılır oradan. Kiraz'a kervan başı sen ol denir ve bu görevi itina ile üstlenir, bu işi çokta güzel yapmaktadır. Bulut kervanın arkasında sürüyü gütmekte, Maysa ve kınalı devenin üstün de oturmakta Yaman dedesi, annesi Perçem, Devran emmisi, arkadaşı Çınar ve Ablası Gülseri ise kervana eşlik etmekteler. Maysa hayale dalmıştır bütün develer, dedesi ,Bulut, herkes ama her şey uçmaktadır. Ninesi ise Maysa'ya artık uyan kızım geldik diye seslenir.

Devran emmi bu kışın çok uzun geçeceğini söylemekte, Yaman dede ise yaz çok kuraktı, soğuğun da yeri var sıcağın da size rüzgar ile kaba yelin hikayesini anlatayım kaba yelin anlamı nedir? Babası cevap verir çok güçlü bir rüzgardır, o vakit dinleyin. Zamanın birinde Rüzgar ile Kaba yel bir araya toplanmışlar Hava çok soğuk mu soğuk bir ateş yakmışlar oradan geçen bir nineyi görmüşler. Ve buyur nine otur şöyle bu hava soğuk ne olacak böyle söyler misin? demişler. Artık soğuğun zamanı çocuğum, soğuğun da yeri var sıcağın da yeri var demiş, benim bir şeyler toplamam gerek bana müsaade diyerek oradan ayrılmak istemiş. Sen buradan ayrılma biz toplar geliriz demişler. Bir müddet sonra geri gelmişler nine sen bu torbayı al köyüne dön eve gidince açarsın orada bakarsın.

Nine yola koyulur ve evine gider gitmez torbasını açar birde ne görsün bir torba dolusu altın inanamaz, komşusu onun eve geldiğini görünce onu camdan izler ve bende yarın sabah erkenden yola koyulayım diye düşünür oradan ayrılır sabah olunca koyulmuş yola kaba yel ile rüzgarın yanına, buyur nine otur şöyle bu rüzgarın hali ne olacak niyeti kötüdür yere batsın rüzgarı kaba yeli. Ona da cevaben sen otur nine biz doldururuz torbanı derler ve ikisi ayrılır yanından, bir torba dolusu ayaz doldururlar içine nine evine gidince açarsın derler. Evine varmıştır artık torbayı açar ki ne görsün bir torba dolusu ayaz buz gibi eder odasını, Yaman dede biz bir sıcak, bir soğuk diyoruz dememek gerek, TABİAT'IN HALİNE KARIŞMAMAK GEREK.

Benzer Birkaç Maysa ve Bulut Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden Maysa ve Bulut koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: