Maysa ve Bulut: Tohum

Maysa ve Bulut Hikayeleri

Maysa ve Bulut: Tohum, Maysa yaylakta koşmakta, koşar ve dedesinin yanına gelir. Babası da vardır. Boncuk yine Annesini emmekte bu arada Boncuk bir deve yavrusudur. Boncuk çok obur babası sen de küçük yaşta iken anneni emiyordunder. Ben mi? evet sen de böyle idin Boncuğa süs yaptım annesini emmeyi bıraksa ona süs takacağım.

Dedesi tarlayı gübreleyecek. Maysa ben de gelmek isterim seninle dedeciğim YAŞASIN... yaşasın diyerek sevinir. Bulut ve Çakır sürünün tüylerini kırpmak için sürüyü derenin kenarına götürürler, çok kolay olmamıştır sürüyü götürmek. Çınar elindeki koyunu kaçırır Uğur ağabey bu tarafa bu tarafa diye seslenir. Maysa ise dedesi ile hazırladığı gübreleri tarlaya taşımış, böylemi dede diyerek nasıl gübre atılacağını sorar. Babası, Maysa'ya hani yediğin meyvelerin çekirdeğini sen ek senin yaptığın işi ben alayım kızım der. Gülseri ile arkadaşı sürünün nerede kırpılacağını konuşurlar bu arada Maysa'nın Boncuğa yaptığı süsü görürler. Ağaçta takılıdır, herhalde küçük geldi diye düşünürler. Bulut, Uğur ve Çınar koyunları kırparlar dedesi ise akşam yemeğini yemekte, Maysa ise tohumları nasıl ektiğini annesine anlatmaktadır. Sürüler kırpılmıştır.

Maysa çadırdan çıkar ve kınalı ile karşılaşır, ekilen çekirdeklerin sulanması gerektiğini anlatır. Bulut bir koyunu hasta olmasın diye çalılıkların içine saklamıştır, yanına Çınar gelir, buradan uzaklaşalım buraları ilaçladım der. Çünkü Çınarın bunu öğrenmesini hiç istemez. Maysa ise kınalı ile tarlaya ektiği tohumları kontrol eder Uğur ağabeyi ise Maysa'dan koyunları sayması için yardım ister. Çünkü kaybolan koyunu Bulut çalılıklara saklamış ama sakladığını kimse bilmez. Sabah olunca koyun sürüsü yine sayılır yine eksiktir. Dedesi Maysa için bir kayısı fidesi onu da obaya dikmişler. Çünkü Maysa o kadar çok tarlaya gitmiştir ki artık dedesi onun için bu kayısı fidesini obaya dikmiştir. BİR FİDE, BİR FİDAN; BİR FİDAN, BİR AĞAÇ DEMEK.

Benzer Birkaç Maysa ve Bulut Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden Maysa ve Bulut koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: