Maysa ve Bulut: Umay Ana

Maysa ve Bulut Hikayeleri

Maysa ve Bulut: Umay Ana, Seher dere kenarında çamaşır yıkar Çıkmayan çamaşırlara ise tokaç ile döver. Devran amca nal dövmekte, Maysa karınca yuvasını izler. Kınalı ile Maysa AA derken bakar ki bulutlar kararmakta yağmur hızla yağmakta evet ardından RENGARENK GÖKKUŞAĞI Kınalı ise nerede dolaştığını bilmez ayağına diken batmış Bulut, Çınar ve Kiraz ayağındaki dikeni çıkartmak için çaba sarf ederken Maysa koşar Kınalı da arkasından koşar ve Kınalıya GÖKKUŞAĞINI GÖSTERMEK İÇİN GİDERLER. Bulut beni de bekle, Maysa der o kadar yol geldik, Kiraz niçin GÖKKUŞAĞI bizden neden kaçar bilmiyor musun?

Umay ana Gökkuşağından aşağı kayarmış ne zaman bir çocuk olsa Umay ana hop gökkuşağına atlayıp yere inermiş Maysa hayale dalar Kınalının bütün dikenlerini topladığı halde yine diken vardır ayağında, senin için Umayana geldi gördün mü? Maysa kalkmış hayal kurmayı bırakmıştır Yaman dede ise deveyi yavrulatmak için devenin yanındadır, devenin yavrusunun adı Buduk tur Buduk artık doğmuştur. Maysa ise onu görmek ister ve onu sevmek ister Kiraz ise bu durum dan korkar Maysa ise hiç bir şey olmayacağını söyler artık isim koyma vakti gelmiştir. Buduğun adı artık Boncuktur.

Benzer Birkaç Maysa ve Bulut Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden Maysa ve Bulut koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: