Rafadan Tayfa: Uçurtma Şenliği

Rafadan Tayfa: Uçurtma Şenliği hikayesinde Tayfa yakınlarda yapılacak olan uçurtma şenliği için çalışmalar ve provalar yapmaktadır. Yapmış oldukları iki uçurtmayı sırasıyla uçuruyorlar. Kamil ile Hayri yine yarış yaparcasına inatlaşırlar. yapmış oldukları uçurtmaları Kamil ve Hayri uçurtmaları bir birine çok yakın uçurtmalarından dolayı ipler kopar ve uçurtmalar Basri amcanın bahçesine düşer. Yarışmaya bir gün kalmıştır ve Tayfa uçurtmayı Basri amcanın bahçesinden nasıl alacağını düşünmektedir. Uçurtma olmadan şenliklere katılamayacağı bilen Tayfa üzgündür.

Rafadan Tayfa Hikayeleri

Mert merak etmemelerini söyleyerek, uçurtmaları Basri amcanın bahçesinden almayı bir şekilde başaracağız der. Mert bir plan yapar. Duvarın dibinde duran kasalara çıkarak bahçeye bir göz atarlar. Yumak bahçede uçurtma ile oyun oynuyor. Maalesef Yumak uçurtmalardan birini parçalamıştır. Diğerinin de parçalanmaması için Akın seslenir. Mert, Hayri'den uçurtmayı almasını ister ama Hayri kabul etmez. Hayri neden kendisinin uçurtmayı alacağını sorar. Çünkü uçurtmaların iplerini Hayri bir birine dolaştırmıştır. Uçurtmayı almak için duvarın üzerinde tartışan Tayfayı, bahçe kapısı açılır ve Basri amca içeriye girer ve duvarın üzerinde Tayfayı görür. Yine siz mi? der ve Tayfa ne yapacağını şaşırır ve bir anda duvardan inerler.

Basri amcanın uçurtmaları asla vermeyeceğini düşünen Tayfa, Basri amcanın kapısını çalarak uçurtmaları istemeye karar verirler. Tayfa kapının önüne gelir. Hayri hadi bakalım Kamil kapıyı çal da uçurtmaları iste der. Kimin uçurtmaları isteyeceğine karar veremeyen Tayfa yine tartışmaya başlar. Bu durumdan sıkılan Akın uçurtmaları isteyeceğini söyler ve Basri amcanın kapısını biraz aralar. Bir de ne görür uçurtma Basri amcanın elindedir. Tayfa çok şaşırmıştır bu duruma. Ve Basri amca uçurtmayı kırar.

Tayfa çok üzgün durumdadır. Çünkü bir gün sonra uçurtma şenlikleri başlayacak ve Tayfanın katılabilmesi için bir uçurtması olması gerekmektedir. Basri amcanın uçurtmayı kırmasına bir anlam veremeyen Tayfa hala inanamamaktadır. Basri amcadan bunu beklemediklerini söyleyen Akın ne yapacaklarını sorar ve Mert evdeki el işi kağıtlarıyla yeni bir uçurtma yapmaya karar verirler. Uçurtmayı hep birlikte yaparlar. Akın uçurtmayı uçurur. Uçurtma çok güzel uçuyor, uçurtma uçtukça Tayfa mutlu oluyor. Ama uçurtmanın uçması kısa sürer ve uçurtma bir anda yere düşerek kırılır. Tayfa uçurtma şenliklerine katılmaktan tam vazgeçecekleri sırada, Mart vazgeçmeyeceklerini ve uçurtmayı tamir edebileceklerini söyler. Uçurtmaya yama yaparak tekrardan uçurtmayı denemek için Mert uçurtmayı havalandırır. Tam havada uçmaya başlamışken uçurtma yine yere çakılır. Mert yine vazgeçmek yok diyerek sürekli tamir ve yeni denemeler yapsalar da uçurtma bir türlü uçmaz. Mert son bir kez daha bir deneme yapacaklarını söyler.

Uçurtmada bir kaç değişiklik yaparak Mert uçurtmayı havalandırmak için koşar ve uçurtma çok yükseklere çıkar. Tayfa çok mutludur. hep birlikte oldu bu iş... derler. Mert uçurtmayı kontrol etmekte zorlanmaktadır ve ip iyice gerilir. Hep birlikte uçurtmanın ipini çekmeye çalışan Tayfa ipin kopmasıyla yere düşerler. Uçurtma hevesleri tam bitmişken Akın bir anda gökyüzünde bir uçurtma görür. Tayfa hep birlikte bu uçurtmaya bakar. Uçurtma çok görkemlidir. Belki de yarışmada birici bile olabilir. Sahibini çok merak eden Tayfa bir de ne görsün Basri amcanın uçurtması elinde ipi ile tayfanın yanına gelir. Uçurtmayı Tayfaya verir. Bahçesine düşen uçurtmalardan kalan parçalar ile yeni bir uçurtma yapan Basri amca çocukları mutlu etmek için onlara sürpriz yaparak Tayfanın yarışmaya katılması için yeni bir uçurtma yapmıştır. Tayfa, Basri amcaya sarılarak teşekkür ederler. Artık uçurtma şenliklerine katılmak için bir engel kalmamıştır.