Harika Kanatlar: Doğru Uçurtma

Harika Kanatlar

Harika Kanatlar: Doğru Uçurtma, Jet hava kontrol üssünün yakınlarında uçuş provası yapmaktadır. Gökyüzüne yükselip, hava dalışı yaparken hızını ayarlayamaz. Sıcak hava balonuna çarpmak üzereyken arkadaşı Dizzy onu tutar. Jet arkadaşına teşekkür eder. Bu sırada hava kontrolden Cimbo onu anons eder. Hava kontrol üssüne gidip, merhaba Cimbo bugün beni nereye gönderiyorsun diye sorar. Cimbo Himalayalar'da yaşayan Akas isminde bir çocuğun siparişi olduğunu söyler. Daha sonra orası hakkında bilgi verir. Dünyanın en yüksek zirvesi Everest dağının orada olduğunu söyler. Gitmek için sabırsızlanan Jet hazırlıklarını tamamlayıp yola çıkar. Jet Himalayalar semalarında uçarken yüksek dağları ve dağ keçilerini görür. Daha sonra Akas'ın evini görüp robot adama dönüşür. Bu sırada Akas kardeşi ile birlikte siparişini beklemektedir. Jet kapıyı çalıp teslimatınız var der. Çocuklar sevinçle kapıyı açıp Jet'i karşılarlar. Akas kardeşini Jet'e tanıştırıp siparişini alır. Çocuklar heyecanla kutuyu açarlar.

Kardeşi Akas'a bu malzemeler de ne için diye sorar. Akas bunlar uçurtma malzemesi uçurtma şenliğinde uçurmak için sipariş verdim der. İki kardeş birlikte uçurtmayı yaparlar. Jet uçurtmayı görünce biraz büyükmüş der. Akas şenlikten önce uçurup bir deneyelim der. Akas ipin ucunu tutup kardeşine uçurtmayı havaya atmasını söyler. Bir iki denemeden sonra uçurtma havalanır fakat çok geçmeden yere düşer. Kardeşi Akas'a ver birazda ben uçurayım deyip elinden çeker. İki kardeş uçurtmayı çekiştirirken bir anda ip kopar. İki küçük panda uçurtmaya binip uçmaya başlarlar. Uçurtmayı almak için Jet peşlerinden gider. Bir anda uçurtma yere doğru hızla inmeye başlar. Jet acele etmezsem yere çakılacaklar deyip onları yakalar. Hepsi birlikte bir dağın eteğine düşerler. Uçurtma yukarıda bir dala takılmıştır. Jet'in ayağı bir taşın altına sıkıştığı için hareket edemez. Bu sırada çocuklar da yanına gelir. Uçurtmayı nasıl alacağız diye düşünürken Jet harika kanatları çağırmanın zamanı geldi der.

Çocuklar harika kanatlarda kim diye sorunca, Jet ne zaman ihtiyaç duysam hemen yardıma gelen muhteşem uçak arkadaşlarım der ve kuleyi arar. Cimbo sorun neydi diye sorunca Jet durumu anlatır. Cimbo bu duruma en uygun uçağın kurtarma helikopteri Dizzy olduğunu düşünüp onu gönderir. Dizzy Jet'in yanına gelip kurtarma halatlarıyla taşı tutup kaldırır. Jet kurtulmuştur fakat uçurtma yeniden uçmaya başlar. Bu kez Jet, jet hızını kullanıp uçurtmayı yakalayıp çocuklara getirir. Çocuklar ilk önce ben uçuracağım diye yine kavga etmeye başlarlar. Jet'in aklına bir fikir gelir. Uçurtmanın altına bir sepet bağlayıp küçük pandaları içine koyar. İpin ucunu iki kardeşe birlikte verip Dizzy'le birlikte uçurtamyı havalandırır. Bu sayede iki kardeş beraber uçurmanın keyfini yaşarken, küçük pandalarda gök yüzünde dolaşmış olurlar. Jet ve Dizzy çocuklara hoşçakal deyip hava üssüne geri dönerler.

Birkaç Harika Kanatlar Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki Harika Kanatlar'ın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.