Harika Kanatlar: Muhteşem Gondollar

Harika Kanatlar

Harika Kanatlar: Muhteşem Gondollar, neşeli bir sabah vakti Jerome hava üssünde dans ederken Jet onu izlemektedir. Bu sırada Paul yanlarına gelir. Biraz kenarda dans edin hava alanı tarfiğine engel oluyorsunuz der. Jerome dans şovunu ona da yapar. Daha sonra Jerome'den öğrendikleri figürleri Jet ve Paul'da yapmaya başlar. Bu sırada hava kontrolden Cimbo Jet'i anons eder. Jet merakla hava üssüne gidip bugün nereye teslimat yapacağım diye sorar. Cimbo İtalya Venedik'te yaşayan Luka isminde bir çocuğun siparişi olduğunu söyler. Venedik çok özel bir şehirdir der.

Adaların üzerine kurulduğundan bir çok kanal vardır der. Caddelerin ve sokakların suyla dolu olduğunu insanların gondollarla gezdiğini söyler. jet gerçekten de çok özelmiş deyip gitmek için sabırsızlanır. Hemen hazırlıklarını tamamlayıp Venedik'e doğru yola çıkar. Jet Venedik semalarında uçarken kanalları ve gondolları görüp gerçekten de çok güzelmiş der. Daha sonra Luka'nın evini bulup robot adama dönüşür. Bu sırada Luka kendi düzenlediği maskeli balonun hazırlıklarını yapmaktadır. Jet kapıyı çalıp teslimatınız var der. Luka heyecanla kapıyı açıp Jet'i karşılar ve içeriye davet eder. Jet kutuyu ona verir. Luka heyecanla kutusunu açar. İçinden eğlenceli bir şapka çıkar. Onu maskeli baloda takacağını söyler. jet maskeli balo nedir diye sorunca Luka herkesin kostüm giyip maske taktığı bir balodur der. Jet hazırlıklar için ona yardım edebileceğini söyler. Birlikte evi balonlarla bir güzel süslerler. Jet'in gözü masadaki zarflara takılıp bunlar da ne diye sorar.

Luka eyvah hazırlıklara o kadar daldım ki davetiyeleri dağıtmayı unuttum der. Jet panik yapma davetiyeleri beraber dağıtabiliriz der. Luka ailesinin gondoluyla gidebileceklerini söyler. Birlikte gondola binip giderler. Luka yolu tarif ederken Jet gondolu sürer. Böylece davetiyelerin bir kısmını dağıtırlar. Büyük kanal üzerinde bir anda gondol trafiği sıkışır. Herkes ne yapacağını bilmeden etrafa bakar durur. Luka asla zamanında yetişemeyeceğiz der ve üzülür. Jet harika kanatları çağırmanın zamanı geldi der. Luka harika kanatlarda kim diye sorunca Jet ne zaman ihtiyaç duysam hemen yardıma gelen muhteşem uçak arkadaşlarım der. Kuleyi arayıp Cimbo'ya durumu anlatır. Cimbo bu iş için en uygun uçağın Paul olduğunu düşünüp onu gönderir. Jet ve Luka gondol trafiğinde çaresiz beklerken Paul görünür. Jet üzülme Paul bu işte çok iyidir, birazdan trafiği açar der. Paul trafik polisine dönüşüp köprünün üzerine iner.

Elindeki megafonla şimdi herkes sıraya girsin ve düz ilerlesin der. Şimdi sağ taraf ilerlesin sonra da sol taraf deyip sıkışık trafiği açar. Köprünün üzerinde Jerome'den öğrendiği gibi dans etmeye başlar. Luka Paul'e de bir davetiye verip yollarına devam ederler. Luka zamanımız az kaldı parti başlamak üzere deyince Jet, jet hızına geçip tüm davetiyeleri çabucak dağıtırlar. Luka, Jet ve Paul ile eve gelip kıyafetlerini giyer. Biraz sonra kapı çalıp arkadaşları gelir. Arkadaşları Luka'nın kostümünü ve eğlenceli şapkasını çok beğenirler. Parti bitip gitme zamanı gelince Jet ve Paul çocuklara hoşçakalın der ve havalanırlar. Havalanırken "harika kanatlar işimiz teslimat" der ve hava üssüne geri dönerler.

Birkaç Harika Kanatlar Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki Harika Kanatlar'ın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.