Harika Kanatlar: Piramit Çocuk

Harika Kanatlar Hikayeleri

Harika Kanatlar: Piramit Çocuk, Roy o sabah depodan bagajları yüklemiş aceleyle giderken bir anda deponun kapısına sıkışır. Jet ve Dizzy yanına gelip kurtarmaya çalışırlar. Dizzy kurtarma levyesi ile Roy'u sıkıştığı yerden çıkarır. Bu sırada kuleden Cimbo Jet'i anons eder. Jet arkadaşlarına hoşçakal deyip kuleye gider. Merhaba Cimbo bugünkü yolculuk nereye der. Cimbo Mısırda yaşayan Akiki adında bir çocuğun siparişi olduğunu söyler. Mısır'da en önemli eserler piramitler ve büyük Sfenks'tir. Ayrıca Nil Nehri de Mısır'dadır. Jet hemen yola çıkmak için hazırlıklarını yapar. Mısır semalarında uçarken Nil Nehrini, piramitleri ve Büyük Sfenks'i görür. Akiki'nin yaşadığı evi bulup robot adama dönüşür.

Akiki dedesi ile birlikte yaşıyordur. Dedesi bir arkeologtur ve kendisi de büyüyünce onun gibi arkeolog olmak istemektedir. Bu sırada kapı çalar ve Jet gelir. Merhaba ben Jet , her zaman tam vaktinde der ve kutuyu küçük çocuğa teslim eder. Akiki onu içeriye davet edip dedesi ile tanıştırır. Bu sırada Jet'in dikkatini raftaki altın kedi heykelleri çeker. Bunlar Akiki'nin dedesinin yıllarca kazılardan çıkardığı kedi kolleksiyonudur. Son parça olan büyük altın kediyi ise hala aramaktadır. Akiki heyecanla kutusunu açar. İçerisinden arkeoloji çantası çıkar. Artık bende dedem gibi bir arkeolog olabilirim der. Dedesine Jet'e kazı alanını gösterebilir miyim? diye sorar. Dedesi evet ama dikkatli olun der. Birlikte kazı alanına giderler. Eski bir yapının içerisine girerler. Orada bir Sfenks vardır. Jet Sfenks'in eline vurunca birden gizli bir geçit açılır ve kayarak oradan gizli bir odaya düşerler. Yerde kumun içinde çakal başlı bir anahtar bulurlar. Az ileride bir sütun vardır.

Akiki göz atmak için büyüteci ile bakar. Sütunun üzerinde eski Mısırlıların özel olduğuna inandığı tılsımlı böcek kabartması vardır. Jet eli ile böcek kabartmasına dokununca birden yerin altından bir sütun çıkar. Üzerinde de bir taş sandık vardır. Sandığın üzerinde çakal şeklinde bir oyuk vardır. Akiki bulduğu anahtarı oraya geçirip çekiçle vurur. Anahtar yuvaya yerleşince sandık bir anda açılır. Sandıktan dedesinin yıllardır aradığı büyük altın kedi heykeli çıkar. Sevinçle heykeli alırlar. Bu sırada bir sarsıntı olur. Kapıya doğru koşarlar fakat kapı üzerlerine kapanır. İçeride mahsur kaldıklarını düşünürken Jet yukarıda açık bir yer görür. Akiki'yi de alıp uçmaya başlar. Onlar yükseldikçe üst üste kapılar kapanmaya başlar. Jet, jet hızını kullanıp hızlıca çıkışa yönelir ve kurtulurlar. Fakat Jet'in bir ayağı kapıya sıkışmıştır. Piramitin tepesinde öylece kalırlar. Jet harika kanatları çağırmanın zamanı geldi der.

Akiki harika kanatlarda kim diye sorunca Jet ne zaman ihtiyaç duysam hemen yardıma gelen muhteşem uçak arkadaşlarım der. Cimbo'yu arayıp durumu anlatır. Cimbo bu iş için en uygun kişinin Dizzy olduğunu düşünüp onu gönderir. Jet ve Akiki piramitin tepesinde beklerken Dizzy yanlarına gelir. Kurtarma levyesini kullanıp Jet'i sıkıştığı yerden çıkarı. Altın kediyi de alıp dedesinin yanına giderler. Dedesi nerede kaldınız sizi çok merak ettim der. Akiki dedesine arkasında sakladığı altın kediyi verir. Dedesi çok mutlu olmuştur. Jet bundan sonra senin adın Piramit Çocuk olsun der. Akiki ve dedesine hoşçakal deyip hava üssüne geri dönerler.

Birkaç Harika Kanatlar Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki Harika Kanatlar'ın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.