Harika Kanatlar: Resim Arkadaşları

Harika Kanatlar Hikayeleri

Harika Kanatlar: Resim Arkadaşları, Donie garajında Büyük Albert'ın yavaşlayan pervanesini onarıp yeniden çalıştırırken, Jet de onları izlemektedir. Bu sırada hava kontrol kulesinden Cimbo Jet'i anons eder. Jet arkadaşlarına hoşçakal deyip kuleye gider. Merhaba Cimbo bugünkü teslimatımız nereye bakalım der. Cimbo Hollanda'da yaşayan William adında bir kızın siparişi olduğunu söyler. Orası hakında Jet'e biraz bilgi verir. Hollanda Avrupa'da bir ülkedir. Özellikle peyniri çok meşhurdur. Laleleri ve kocaman yel değirmenleriyle ünlüdür diye anlatır. Jet gitmek için sabırsızlanır. Hemen hazırlıklarını tamamlayıp yola çıkar. Hollanda'ya vardığında lale bahçelerini ve yel değirmenlerini görüp çok beğenir. Az ileride William'ın evini görüp robot adama dönüşür. Bu sırada William yapacağı resim için hazırlıklarını tamamlamıştır.

Babası ona bir sürü boya getirir. Kapı çalar ve Jet gelir. Benim adım Jet her zaman tam vaktinde der. William'la birlikte içeriye girerler. Küçük kız kutusunu açar. Bir çantanın içinde çeşit çeşit resim fırçası vardır. Jet tüm bunlar ne için diye sorar. William geçenlerde bir resim yarışmasına katıldığını, yaptığı resmin birinci olduğunu söyler. Şimdi de aynı resmi deniz kenarında büyük bir duvara yapmak istemektedir. Jet'i de davet edip babasıyla birlikte resim yapacağı duvarın önüne gelirler. William bu duvar düşündüğümden daha büyük tek başıma resim yapmam imkansız der. Jet parkta oynayan çocukları görüp onlardan yardım isteyebiliriz der. William biraz tereddüt eder çünkü hiçbirini tanımıyordur. Jet gidip tanışalım önce deyince çocukların yanına gidip tanışırlar. Çok geçmeden bir sürü arkadaş edinirler. Bir sürü çocuk duvarın önünde toplanır. William onlara yapacakları resmi gösterip gruplara ayırır. Jet'in de yardımıyla resmi kısa sürede bitirirler. Babası son birşey kaldı der. Ellerini boyalara batırıp resme el izlerini bırakmalarını söyler. Böylece el izleri sonsuza dek resmin bir parçası olacaktır. Bu sırada birden şimşek çakmaya başlar.

Hava bir anda kararır. yağmur bulutları o tarafa doğru gelmektedir. William eyvah yağmur yağarsa resmimiz mahvolur, daha kurumadı der. Jet bu durumda harika kanatları çağırma zamanı geldi der. Çocuklar harika kanatlarda kim diye sorunca Jet, ne zaman ihtiyaç duysam hemen yardıma gelen muhteşem uçak arkadaşlarım der. Hemen Cimbo'yu arayıp durumu anlatır. Cimbo bu iş için ey uygun uçağın Donie olduğunu düşünüp onu gönderir. Donie kısa sürede çocukların yanına gelir. Alet çantasından bir vantilatör çıkarıp resmi onunla kurutmak ister. Jet o vantilatörün kısa sürede resmi kurutamayacağını söyler. Bunun üzerine Jet'in aklına yel değirmenleri gelir. Donie ile gidip bir yel değirmeninin pervanesini getirirler. Pervaneyi vantilatör başlığına takıp çalıştırırlar. Bu sayede resim yağmur başlamadan kurur. Yağmur başlayınca çocuklar kapalı bir yerde beklerler. Yağmur durduktan sonra William önce arkadaşlarına sonra da Jet ve Donnie'ye teşekkür eder. Jet ve Donnie harika kanatlar işimiz teslimat der ve hava üssüne dönerler.

Birkaç Harika Kanatlar Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki Harika Kanatlar'ın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.