Keloğlan Masalları: Ay Taşının Sırrı

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Ay Taşının Sırrı, Keloğlan ve arkadaşları geçitten geçip bir müzeye gelirler. Etrafta araştırma yaparken Keloğlan bir levhanın üzerinde 23-46 rakamlarını görür. Bu rakamlar Bilgecan dedenin bize bıraktığı notta yazan rakamların aynısı der. Balkız levhanın asılı olduğu sütuna çıkıp bakmalıyız der. Bu sırada peşlerinden gelen Uzun ve Huysuz yanlışlıkla güvenlik ışınlarına değip güvenlik alarmını çalıştırırlar. Panikleyip kaçarken Keloğlan ve arkadaşları onları görür. Huysuz ve Uzun'a yardım etmeliyiz yoksa yakalanacaklar diye düşünürler.

Keloğlan ortaya çıkıp buraya gelin yoksa yakalanacaksınız der. Bir güvenlik görevlisi gelip etrafı kolaçan eder. Daha sonra telsizden arkadaşlarına yanlış alarm burada hiç kimse yok der ve gider. Keloğlan sütuna ulaşabilmek için üst kattan aşağıya bir ip sarkıtır. Arkadaşları onu aşağıya doğru indirirler. Tam sütuna ulaşmak üzereyken güvenlik görevlisi gelir. Çocuklar Keloğlan'ı indirmeyi durdurup beklerler. Güvenlikçi gittikten sonra tekrar sarkıtırlar. Keloğlan sütunun üzerine inip oradaki tableti okur. Tablette "Manyetik çekim kuvveti sayesinde ikiye bölünen ay taşı her zaman diğerinin yerini işaret eder." yazıyordur. Keloğlan tabletin üzerine sıkıştırılmış bir de harita bulur. Çocuklar Keloğlan'ı yukarıya çekerler. Keloğlan tablette yazanları arkadaşlarına anlatır. İkiye bölünen ay taşı manyetik çekim gücüyle birbirini çeker der.

Balkız Bilgecan dedenin üzerinde ay taşının bir parçası var, diğerinide biz bulursak ona ulaşabiliriz der. Örgülü ay taşını nasıl bulacağız diye sorunca Keloğlan Bilgecan dedenin el yazısıyla yazılmış haritayı gösterir. Bu sırada Uzun karnı acıkınca dengesini kaybedip aşağıya düşer. Düşerken ipe takılır. Çocuklar zorda olsa onu yukarıya çekerler. Huysuz sürekli açlıktan şikayet eden Uzun'a sinirlenip bağırmaya başlar. Kara bunlar yüzünden yakalanacağız der. Keloğlan onları orada bağlayıp ay taşını bulduktan sonra gelip alalım der. İkisini bir güzel bağlayıp giderler. Müzenin içinde ay taşını aramaktan yorulan çocuklar artık eve gitmek isterler. tam bu sırada haritada yazan rakamların aynadaki yansımasını görürler. Keloğlan ipucunu çözer ve ay taşını bulurlar. kara tırmanıp ay taşını alır ve haydutların yanına gelirler. Gitme vakti geldiğinde Keloğlan ay taşını geçit saatinin üzerine yerleştirir ve kapı açılır.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: