Keloğlan Masalları: Çizmeli Tilki'nin Oyunu

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Çizmeli Tilki'nin Oyunu, Kara Vezir'in robotu bozulunca yol kenarında Mucit onu tamir etmeye başlar. Bu sırada Çizmeli Tilki yanlarına gelir. Kara Vezir sende nereden çıktın Çizmeli Tilki der. Tilki asıl siz nereden çıktınız benim bu dünyada geçmişim sizden daha eski der. Bu sırada Mucit'in tamir ettiği robotu görür. Güzel bir eser ama işe yaramadığı kesin der. Kara Vezir iyice sinirlenip ne istiyorsun tilki diye bağırır. Tilki öylesine eski dostları görmek istedim der. Uzun o zaman Bilgecan dedenin evine git herkes orada der. Çocuklar Bilgecan dedenin evinde kırık saati nasıl eski haline getirebiliriz diye düşünürken, Bilgecan dede okuduğu bir mektup yüzünden biraz üzgündür.

Çocuklar ne oldu Bilgecan dede diye sorarlar. Bilgecan dede küçük bir çocuktan mektup geldiğini, mektupta çocuğun hiç arkadaşı olmadığını, çok yalnız olduğunu yazdığını söyler. Bu sırada onları gizlice dinleyen Çizmeli Tilki yalnız çocuğu kendim için kullanabilirim diye düşünüp mektubu kapar. Bir solukta okuyup kaçar. yalnızlıktan şikayet eden çocuğun evine gider. Yatakta yatan çocuğa seslenir. Çocuk sen kimsin der. Tilki beni Bilgecan dede gönderdi seninle arkadaş olmaya geldim fakat kimseye benden bahsetme der. Bu sırada çocuğun annesi gelir. Kalk artık okula geç kalacaksın der ve gider. Tilki saklandığı yerden çıkıp çocuğa benimle misin, değil misin? diye sorar. Çocuk seninleyim ama ne yapacağımızı bana da anlat der. Çizmeli tilki çocuğun kulağına bir şeyler söyler. Çocuk tamam ama benim okula gitmem lazım der. Tilki çocuğu okula gitmemesi için ikna eder. Bu sırada Bilgecan dede de oraya gelir. Çocuk Bilgecan dedeyi görünce çok sevinir.

Bilgecan dede sakın tilkiye inanma o sadece kendi çıkarlarını düşünür dese de tilki çocuğun aklını çeler. Bilgecan dedeyi bir fanusa kapatmaya ikna edip giderler. Bilgecan dedenin peşinden gelen Keloğlan, Kara ve Sivri dedeyi fanusun içinde görünce çok şaşırırlar ve onu hemen kurtarırlar. Dede sizin burada ne işiniz var diye sorunca Keloğlan seni yalnız göndermek içimize sinmedi der. Bilgecan dede tilki'nin çocuğu kandırdığını ve götürdüğünü söyler. Hemen peşinden gitmeliyiz derler. Bu sırada çocuğun annesi odaya gelince hepsi saklanır. Kadın oğlunu odada bulamayınca hemen telaşlanır. Çizmeli Tilki çocuğu da alıp Kara Vezir'in yanına gelir. Robotu kendisine vermesini söyler. Kara Vezir buna güler. Vermezsem ne olacak der. Çizmeli Tilki çocuğa onları bağlamalarını söyler. Çocuk hepsini bağlayıp bir tüğ ile ayaklarını gıdıklamaya başalar. Kara Vezir dirense de sonunda robotu Tilki'ye vermeyi kabul eder. Tilki robotla birlikte Mucit'i de alıp gider. Çocukta onlarla gider. Bir süre sonra çocuğun ayağı burkulup düşer. Çizmeli Tilki bana yardım et diye seslenir. Çizmeli Tilki onunla işi bittiği için arkasını dönüp gider.

Bilgecan dede ve çocuklar çocuğu bir ağacın altında otururken bulurlar. Çocuk Bilgecan dedeye seni dinlemediğim için özür dilerim der. Bilgecan dede bunun bir önemi yok önce sana yardım bulmalıyız der. Az ileride bir bankta oturmuş kitap okuyan bir çocuk görüp ondan yardım isterler. Çocuğun aneesi evde oğlunu merak ederken kapı çalar. Bir çocuk oğlunun koluna girip onu eve getirmiştir. Merak etmeyin buraya gelirken bir eczaneye uğradık oğlunuzun bir şeyi yok der. Annesi çocuğu da içeriye davet edip onlara meyve suyu getirir. Bilgecan dede, Keloğlan, Kara ve Sinek'te oraya gelip vedalaşırlar. Bilgecan dede artık istediğin oldu yeni bir arkadaşın var der. Bu sırada Çizmeli Tilki ormanda robotla giderken rast gele düğmelere basınca robot yeniden arızalanır.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: