Keloğlan Masalları: Denizaltı

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Denizaltı, Keloğlan köyüne dönmüş Bilgecan dedenin evine doğru gitmektedir. Yolda Uzun ve Huysuz'da peşine takılır. Bilgecan dedenin evinde Balkız vardır. Balkız Keloğlan'a Bilgecan dedenin bir mektup bırakıp gittiğini söyler. Keloğlan mektubu okur. Mektupta suların kirlenmesiyle alakalı bir araştırma yapmak için gidiyorum yazıyordur. Keloğlan Balkız'a bizde yanına gidelim sanırım ben nerede olduğunu biliyorum der. Uzun ve Huysuz'da peşlerine takılır. Gidip denizaltını alırlar. Keloğlan geçit saatini çalıştırır. Denizaltı ile geçitten geçip gerçek dünyada bir göle dalarlar. Suyun altında Bilgecan dedeyi aramaya başlarlar. Bu sırada Huysuz altına benzer bir şey görür. Hemen dalgıç kıyafetini giyip dışarı çıkar. Uzun Huysuz için endişelenip Keloğlan'a ne olur bizde peşinden gidelim başına bir iş gelmesin der. Keloğlan neden geldiniz ki siz diye kızar. Sonra kıyafetlerini giyip onlarda yüzmeye başlarlar.

Keloğlan Huysuz'u almaya gittiğinde cebinden geçit saatini düşürür. Saati bir balık yutar. Keloğlan hemen denizaltına binip onu takip etmeliyiz der. Balığı ararken gölüğn dibindeki çöpler dikkatlerini çeker. Balkız insanlar gölü neden kirletiyorlar anlamıyorum der. En sonunda saati yutan balığı görürler. Keloğlan ve Uzun inip saati almaya giderler. Baklığın ağlara sıkışmış oduğunu farkeden Keloğlan onu kurtarmalıyız der. Başlarında solunum maskesi olduğu için Uzun onu duymaz. Yüzerek eğlenmeye devam eder. Daha sonra gidip Huysuz ve Balkız'ı çağırır.Hepsi bir olup balığı sıkıştığı yerden kurtarırlar. Balık teşekkür etmek için saati Keloğlan'a verir. Bu sırada arkalarında Bilgecan dede göle dalar. Onu gördükleri için çok sevinirler. Keloğlan neredeydin dede seni arıyoruz der. Bilgecan dede gördüğünüz gibi gölün bu kısmı çok kirli, bende onunla ilgili örnekler almaya geldim der.

Malzemelerimi evde unuttuğum için onları almaya gittim der. Bilgecan dede saati alan balığı görünce onun nesli tükenmekte olan bir tür olduğunu söyler. Balığa seni gölün temiz olan tarafına götürelim der fakat balık korkup kaçar. Hemen denizaltına binip balığı takip etmeye başlarlar. Balığı çok kirli bir yerde bulurlar. Huysuz sandala binip aşağıya yem sarkıtır. Balık ve yavruları yemi takip ederek gölün temiz kısmına giderler.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: